en:Εταιρεία:News & Events:Events:SEAT electrification realised GR/EL

SEAT και CUPRA κάνουν την ηλεκτρική τους επίθεση πραγματικότητα

Η SEAT κάνει το σχέδιο δράσης για τον εξηλεκτρισμό της που ανακοινώθηκε την προηγούμενη χρονιά, πραγματικότητα. Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς SEAT και CUPRA Leon, που διαθέτουν plug-in hybrid εκδόσεις, η εταιρεία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του CUPRA Formentor στα πλαίσια δικτυακού web conference. Το Formentor είναι το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη CUPRA και θα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση.

Με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων, η SEAT στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες μια πιο βιώσιμη επιλογή οδήγησης: όλα θα διαθέτουν ηλεκτρική αυτονομία 60 km και εκπομπές CO2 κάτω των 50 g/km. Η αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει έτσι τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τις συμφωνίες του Παρισιού, με στόχο να καταστεί εταιρεία ουδέτερης εκπομπής CO2 μέχρι το 2050, τόσο ως προς τα αυτοκίνητα όσο και ως προς την παραγωγική  δραστηριότητα.

Οι πωλήσεις SEAT συνεχίζουν την ανοδική πορεία των προηγούμενων μηνών

Στην online συνέντευξη τύπου, ο SEAT President Carsten Isensee δήλωσε ότι «το μήνυμα είναι σαφές: το 2019 ήταν το καλύτερο έτος στην ιστορία μας. Ήμασταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας διψήφια άνοδο για τρίτη συνεχή χρονιά, σε ένα πλαίσιο πτωτικών αγορών. Ξεκινήσαμε το 2020 με ανοδική τάση και παρόλο που θα είναι ένα πιο δύσκολο έτος, στρώνουμε το δρόμο για το μέλλον».

Επιπλέον, ο SEAT Vice-president for Sales and marketing and CUPRA CEO, Wayne Griffiths επεσήμανε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια της CUPRA ήταν θεαματικά. Από τότε που ξεκινήσαμε ως ανεξάρτητη μάρκα στο Terramar έχουμε φτάσει τις 40.000 πωλήσεις. Η μάρκα αποτελεί βασικό μοχλό για τη μετακίνηση του κέντρου βάρους της SEAT προς μοντέλα με συναίσθημα και με υψηλότερη αξία».

Και οι δύο διευθυντές τόνισαν ότι αν και το 2020 θα είναι λιγότερο ευνοϊκό έτος για την οικονομία και την αυτοκινητοβιομηχανία από τα προηγούμενα χρόνια, η SEAT ξεκίνησε το έτος με την ίδια θετική τάση πωλήσεων που σημείωσε το 2019.

Έξι μοντέλα το 2021

Το νέο SEAT Leon στην 5θυρη και Sportstourer έκδοση, βρίσκονται ήδη στην γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Σε αυτά θα προστεθούν το CUPRA Leon στα μέσα του έτους και το CUPRA Formentor που θα ξεκινήσει η παραγωγή του στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η κατασκευή αυτών των νέων μοντέλων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell θα συμβάλλει στην αύξηση του όγκου παραγωγής του εργοστασίου, το οποίο ήδη προσεγγίζει τη μέγιστη χωρητικότητα του. Από τα υβριδικά μοντέλα που θα κατασκευαστούν στο Martorell θα είναι το Tarraco PHEV καθώς και η ηλεκτρική μπαταρία του Mii-electric και το νέο Εl-Born.

Το Formentor θα λανσαριστεί το τελευταίο τετράμηνο του έτους και θα περιλαμβάνει υβριδική και εσωτερικής καύσης εκδόσεις

Τα SEAT Leon (hatchback και SportsTourer) θα διαθέτουν μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων: εσωτερικής καύσης, CNG, PHEV και mHEV. Στην περίπτωση της έκδοσης CNG, θα φορά κινητήρα CNG 1,5 λίτρων που παράγει ισχύ 96 kW / 130 hp. Το όχημα ενσωματώνει τρεις δεξαμενές CNG με συνολική καθαρή χωρητικότητα 17,3 κιλά, εξασφαλίζοντας στο νέο SEAT Leon TGI αυτονομία 440 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. 

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα, το Leon περιλαμβάνει έναν υπερσύγχρονο υβριδικό

κινητήρα που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα TSI με ένα ηλεκτρικό plug-in μοτέρ, που παράγει ισχύ 150 kW / 204 hp. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 60 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία. Περιλαμβάνει επίσης την mild-hybrid τεχνολογία (eTSI), που διατίθεται με κινητήρα 1.0lt TSI 81 kW / 110 hp και βενζινοκινητήρα 110 kW / 150 hp 1.5lt, που συνδυάζει την 48V υβριδική τεχνολογία με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

CUPRA, ισχυρότερη από ποτέ

Μετά την εδραίωση της οργανωτικής δομής και τα πρόσφατα εγκαίνια των νέων κεντρικών γραφείων, η CUPRA παρουσιάζει με υπερηφάνεια το πρώτο της μοντέλο, το CUPRA Formentor. Η μάρκα που δημιουργήθηκε από και για τους λάτρεις των αυτοκινήτων, παρουσιάζει την επιθετική της πολιτική με το Formentor, το CUPRA Ateca και το νέο CUPRA Leon.

Το CUPRA Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη CUPRA, θα λανσαριστεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα διατίθεται αρχικά με δύο τύπους κινητήρων. Αυτό το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει την πολυπλοκότητα, την καινοτομία καθώς και μία δυναμική εμπειρία οδήγησης. Το Formentor στοχεύει στην αναπτυσσόμενη κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.