en:Εταιρεία:News & Events:Events:CASA SEAT is opening its doors GR/EL

Η CASA SEAT ανοίγει τις πόρτες της στις 23 Απριλίου.

Η CASA SEAT,  ο νέος διεπιστημονικός χώρος της εταιρείας στην καρδιά της Βαρκελώνης, πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 23 Απριλίου, την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου. Ο νέος χώρος αποτελεί φόρο τιμής της SEAT στην πόλη που ιδρύθηκε πριν από περίπου 70 χρόνια και δεσμεύεται να ενσωματωθεί στην πολιτιστική ατζέντα της Βαρκελώνης. 

Η CASA SEAT δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στη συν-δημιουργία της μελλοντικής κινητικότητας. Το πρόγραμμα του χώρου θα προωθήσει τη διάδοση ιδεών, συζητήσεων και συναντήσεων με θέματα την αειφορία, τη σχεδίαση, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων θεμάτων. Ο νέος χώρος που βρίσκεται στη γωνία Paseo de Gracia και Avenida Diagonal, στοχεύει να συγκεντρώσει νέες τάσεις και ταλέντα της πόλης και να φιλοξενήσει συναυλίες, καλλιτεχνικές και τεχνολογικές εκθέσεις και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο χώρο του εστιατορίου και στο χώρο εργασίας που θα είναι ανοιχτός για συμμετοχή και καινοτόμα projects.

«H CASA SEAT είναι ένα αφιέρωμα στη Βαρκελώνη και αποφασίσαμε να ανοίξουμε το χώρο στο κοινό στις 23 Απριλίου. Είναι μια από τις πιο ξεχωριστές ημέρες του χρόνου για την πόλη και τον πολιτισμό και θέλουμε να γίνουμε μέρος των εορτασμών», διαβεβαίωσε ο SEAT Vice-president for Sales and Marketing and CUPRA CEO Wayne Griffiths. «Η CASA SEAT θα ενισχύσει την ανταλλαγή ιδεών και τη συν-δημιουργία λύσεων στις προκλήσεις της κινητικότητας και της πόλης του αύριο. Η SEAT και η CUPRA θέλουν να μοιραστούν το όραμά τους και ταυτόχρονα να μάθουν από όλα όσα έχει να προσφέρει η Βαρκελώνη», δήλωσε ο Griffiths.

Για το έργο αυτό, η SEAT συνεργάστηκε με δύο ονόματα παγκόσμιας κλάσης στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό: τον αρχιτέκτονα Carlos Ferrater (στούντιο OAB), ο οποίος ηγήθηκε της ανακαίνισης του κτιρίου και τον εσωτερικό σχεδιαστή Lázaro Rosa-Violán, έναν από τους πιο διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες που ηγείται του σχεδιασμού αυτού του μοναδικού χώρου.

Η CASA SEAT έχει επιφάνεια 2.600 τ.μ. και εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους. Ο Carlos Ferrater και η ομάδα του φαντάστηκαν το χώρο ως σημείο συνάντησης στην πόλη ανοίγοντας το και αφαιρώντας τους τοίχους. Ο σκοπός αυτός αντικατοπτρίζεται επίσης στην πρόσοψη του, της οποίας η μοναδική καμπυλωτή οθόνη θα χαρακτηρίζει την οπτική εικόνα της Βαρκελώνης. 

Επιπλέον, ο Lázaro Rosa-Violán, έχει αναπτύξει έναν εσωτερικό σχεδιασμό που δημιουργεί ένα φιλόξενο και δυναμικό χώρο με τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και ευρείας γκάμας φωτεινών, κορεσμένων χρωμάτων. Το φως της Βαρκελώνης θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του εσωτερικού και θα ενισχύσει την εμπειρία του επισκέπτη. Τόσο ο φυσικός φωτισμός που φωτίζει τη γυάλινη πρόσοψη όσο και ο έμμεσος εσωτερικός φωτισμός δημιουργούν μία ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα όπου όλοι οι επισκέπτες της CASA SEAT θα απολαύσουν.

Ο διευθυντής της CASA SEAT, Gabriele Palma, εξήγησε ότι «η τοποθεσία του νέου χώρου είναι εμβληματική και θέλουμε να είναι το μέρος όπου η πόλη μετακινείται. Από την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου, το μέλλον της κινητικότητας θα έχει ένα νέο σημείο συνάντησης στην CASA SEAT. Θα αναπτύξουμε περιεχόμενο σχετικό με την τεχνολογία, την καινοτομία και τις επιχειρήσεις, καθώς και με την τέχνη, τη σχεδίαση, τον πολιτισμό και τις αστικές τάσεις».

Η CASA SEAT θα προωθήσει τη συζήτηση για την κινητικότητα του μέλλοντος.

H CASA SEAT έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της στο διαδίκτυο. Με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.casa.seat, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για το project και να παραμείνουν ενήμεροι για τα τελευταία νέα σχετικά με το χώρο και τον προγραμματισμό του.