en:Εταιρεία:News & Events:Company:SEAT strengthens its strategy to enter China GR/EL

H SEAT ενισχύει τη στρατηγική ένταξη στην αγορά της Κίνας.

Η SEAT προωθεί τη στρατηγική για τη λειτουργική της ένταξη στην Κίνα. Αντιπροσωπεία της Κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκε σήμερα την έδρα της SEAT στο Martorell (Βαρκελώνη) και συναντήθηκε με τους εταίρους της κοινοπραξίας JAC Volkswagen (SEAT, Volkswagen Group China and JAC). Την Κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κυβερνήτη της επαρχίας Anhui, Li Jinbin και τον Δήμαρχο της Hefei, Ling Yun Mayor, στην πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της JAC, φιλοξένησαν οι Volkswagen Group CEO Dr. Herbert Diess, SEAT President Luca de Meo, Volkswagen Group China CEO Dr. Stephan Wöllenstein και ο JAC Chairman An Jin.

Ο Dr. Herbert Diess και ο Luca de Meo συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Κινεζικής κυβέρνησης.

Oι εταίροι της JAC Volkswagen και η κοινοπραξία, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία μπαταριών οχημάτων, υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει περαιτέρω πρόοδο για την ένταξη της SEAT στην Κίνα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία καθορίζει τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων και τη στρατηγική για το μέλλον της κοινοπραξίας. Επιπλέον, η JAC Volkswagen θα γίνει παγκοσμίως ένα ολοκληρωμένο μέλος του Ομίλου Volkswagen και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής.

Το νέο κέντρο R&D θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας και θα συμπεριλάβει μεταξύ άλλων, δυνατότητες για τη συνανάπτυξη μικρότερων ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων καθώς και διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τεχνολογίες για εφαρμογές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021 στο Hefei.

Ο SEAT President Luca de Meo τόνισε ότι « η υπογραφή αυτής της συμφωνίας αποτελεί ένα νέο βήμα προς τα εμπρός στο στρατηγικό σχέδιο για την παγκοσμιοποίηση της SEAT. Με την ένταξη της επιχείρησης μας στην Κίνα ενισχύουμε ταυτόχρονα το μέλλον της εταιρείας και την ηλεκτρική κινητικότητα. Σήμερα, η Κίνα είναι η χώρα αναφοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος μας είναι να είμαστε ένα μέρος αυτού του οικοσυστήματος προκειμένου να ανταλλάξουμε γνώσεις και να κάνουμε πρόοδο στην επίτευξη παγκόσμιας βιώσιμης κινητικότητας».

Η κινεζική κρατική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε περιοδεία στις μοναδικές εγκαταστάσεις του SEAT Design Centre στη Νότια Ευρώπη, οι οποίες αποτελούν μέρος του Τεχνικού Κέντρου, του τεχνολογικού πυρήνα της SEAT που απασχολεί περισσότερους από 1.000 μηχανικούς, καθιστώντας έτσι την εταιρεία τον κυριότερο βιομηχανικό επενδυτή R&D στην Ισπανία. Οι εκπρόσωποι της επαρχίας Anhui στην Ανατολική Κίνα με πληθυσμό 62 εκατομμυρίων κατοίκων, επισκέφθηκαν επίσης το εργοστάσιο στο Martorell, όπου συναρμολογούνται τα τρία πιο εμπορικά μοντέλα της SEAT τα Leon, Ibiza και Arona. Το εργοστάσιο στο Martorell είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά εργοστάσια στην Ευρώπη και παράγει πάνω από 2.300 οχήματα κάθε μέρα, ένα κάθε 30 δευτερόλεπτα (παραγωγή 2018: 474.300 αυτοκίνητα), τα οποία διανέμονται σε 80 χώρες. Η επόμενη στάση τους ήταν το CARS, το κέντρο ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης για τους εργαζομένους της SEAT, όπου ειδικοί σε τομείς όπως η τραυματολογία, η καρδιολογία και η γυναικολογία προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας υπέγραψαν για την πρόοδο στην ανάπτυξη της SEAT στην αγορά της Κίνας.

Δεδομένου ότι η πόλη της Βαρκελώνης είναι ένας κόμβος καινοτομίας και παγκόσμιας αναφοράς ως «έξυπνη» πόλη, μετά την επίσκεψη στη SEAT, η αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης του Anhui ταξίδεψε στο SEAT Metropolis: Lab, το εργαστήριο καινοτομίας της αυτοκινητοβιομηχανίας που ενσωματώνεται στο δίκτυο ψηφιακών εργαστηρίων του Ομίλου Volkswagen καθώς και στο Pier01 (Βαρκελώνη Tech City), την καρδιά του start-up οικοσυστήματος της Βαρκελώνης.

Κίνα, χώρα-κλειδί στη μελλοντική στρατηγική της SEAT

Τον περασμένο Ιούλιο, η SEAT, η Volkswagen Group China και η JAC υπέγραψαν συμφωνία στο Βερολίνο, παρουσία της Γερμανικής Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Kινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang, με την οποία η SEAT έγινε εταίρος στην κοινοπραξία JAC Volkswagen που δημιουργήθηκε για την κατασκευή και διανομή ηλεκτρικών οχημάτων και αποτέλεσε την κύρια εμπορική μάρκα της Volkswagen στο συγκεκριμένο έργο. Από την ίδρυση της κοινοπραξίας το 2017, η SEAT συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στους τομείς της σχεδίασης και R&D.

Η συμμετοχή της SEAT στην κοινοπραξία εγκρίθηκε με την υπογραφή νέας συμφωνίας το Νοέμβριο στη Μαδρίτη, η οποία αφορά την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου R&D στην πόλη Hefei. Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ομάδας Volkswagen Dr. Herbert Diess, τον Πρόεδρο της JAC An Jin και τον Πρόεδρο της SEAT Luca de Meo, παρουσία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping και του Ισπανικού Πρωθυπουργού Pedro Sánchez.