en:Εταιρεία:News & Events:Company:SEAT starts the production of emergency ventilators at its Martorell facilities GR/EL

Η SEAT ξεκινά την παραγωγή αναπνευστήρων

Η SEAT ξεκινάει εκτάκτως την παραγωγή αναπνευστήρων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η νόσος COVID-19. Η συσκευή έλαβε έγκριση από τον Ισπανικό Οργανισμό Φαρμάκων για κλινική έρευνα ενώ o ημερήσιος όγκος παραγωγής θα προσαρμόζεται συνεχώς σε συνεργασία με τις αρχές και σύμφωνα με τη ζήτηση. Η εταιρεία θα εργαστεί για να φτάσει σε όγκο παραγωγής 300 αναπνευστήρων την ημέρα, χρησιμοποιώντας τη γραμμή παραγωγής του SEAT Leon.

Η συσκευή αναπνευστήρα OxyGEN, με δωρεάν hardware σχεδιασμένο από την εταιρεία Protofy.xyz, και υπό τον ιατρικό συντονισμό των ιατρών Dr. Manel Puig Domingo (Ινστιτούτο Ερευνών Germans Trias y Pujol), Dr. Oriol Estrada (Νοσοκομείο Germans Trias i Pujol) και Dr. Josep María Nicolás (Hospital Clínic) ήταν το αποτέλεσμα μίας συνεργασία ενάντια στο χρόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες ώστε να καταστεί αυτό το έργο πραγματικότητα. Στη διαδικασία, με επικεφαλή τη SEAT συνεργάστηκαν και άλλοι διάφοροι εταίροι. 

Η συσκευή εγκρίθηκε από τον Ισπανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας για κλινική έρευνα

Ο Πρόεδρος της SEAT President και Vice-president for Finance and IT, Carsten Isensee, τόνισε ότι «η αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρικών αναλώσιμων αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη για μία εταιρεία με μεγάλη βιομηχανική ικανότητα όπως η SEAT. Κάθε υποστήριξη είναι αναγκαία τώρα ώστε να καταπολεμηθεί η διάδοση του COVID-19».

Ο αναπνευστήρας παράγεται στην γραμμή συναρμολόγησης του SEAT Leon και έχει ενσωματωμένο μηχανισμό υαλοκαθαριστήρα. Διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία.  

Ο SEAT Vice-president for Production and Logistics, Dr. Christian Vollmer, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής του έργου, επεσήμανε ότι «η ομαδική εργασία και η συνεργασία είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ, ώστε να μπορέσουμε μαζί να καλύψουμε τη ζήτηση από τα κέντρα υγείας. Στην SEAT έχουμε ένα προηγμένο σύστημα μαζικής παραγωγής και σε μία κατάσταση όπως η παρούσα είναι δική μας ευθύνη να το διαθέσουμε στην ισπανική κοινωνία». 

Ο SEAT Vice-president for Legal Services and Good Governance, Luis Comas τόνισε ότι «αυτό το έργο δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την υποστήριξη του Ισπανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας και την προσωπική εμπλοκή του διευθυντή του Οργανισμού και του Υπουργού Υγείας της Ισπανίας».

Η συσκευή αναπνευστήρα OxyGEN είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης προσπάθειας

Η SEAT είναι αποφασισμένη να βοηθήσει το σύστημα υγείας και τους ειδικούς με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να επιβραδύνει τη διάδοση του COVID-19. Η SEAT επεξεργάζεται επί του παρόντος και αναλύει τη βιωσιμότητα και άλλων έργων που θα ανακοινωθούν μόλις περάσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους υγείας και λάβουν έγκριση από τις αντίστοιχες αρχές. Για το σκοπό αυτό, μια ομάδα επαγγελματιών από τους τομείς της Παραγωγής, της Υγείας και Επειγουσών Αναγκών, της Ανάπτυξης, των Logistics και της Ποιότητας, μεταξύ άλλων, εργάζονται ενάντια στο χρόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες ώστε να κάνουν αυτά τα έργα πραγματικότητα.

Συνεργαζόμενες εταιρείες και φορείς

Protofy.xyz
OxyGEN
Hospital Clínic
Hospital Germans Trias i Pujol
Germans Trias y Pujol Investigation Institute (IGTP)
Hospital del Mar
CMCiB (Catalan Centre for Comparative Medicine and Bioimaging)
University of Barcelona
Recam Laser
Doga Motors
Luz Negra
LCOE (Official Central Automation Laboratory)
Ficosa
Bosch
IDNEO
Secartys
Espiroflex
Gaso
Cuatrecasas
Civil Guard
Urban Guard
Mossos d’Esquadra
National Police