en:Εταιρεία:News & Events:Company:SEAT starts producing SEAT MÓ eScooter 125 GR/EL

Ξεκινάει η παραγωγή του ηλεκτρικού SEAT MÓ eScooter 125

Η παραγωγή ξεκινά σήμερα για την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της SEAT, το SEAT MÓ eScooter 125, σε συνεργασία με το Silence που εδρεύει στη Βαρκελώνη, και ειδικεύεται στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Αυτό το όχημα παρέχει μια νέα γκάμα κινητικότητας για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας νέας γενιάς που μετακινείται πιο αποτελεσματικά σε αστικές και περί αστικές περιοχές. Δείχνει επίσης τη συνεχή δέσμευση της SEAT MÓ, της νέας επιχειρηματικής μονάδας της SEAT, στη φροντίδα του περιβάλλοντος, των πόλεων και των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. 

Η πρώτη 100% ηλεκτρική μοτοσικλέτα της SEAT ανοίγει έναν νέο κόσμο κινητικότητας, χωρίς ρύπους και θόρυβο

Από τις 16 Δεκεμβρίου οι πρώτες μονάδες θα είναι διαθέσιμες σε 18 ισπανικές αντιπροσωπείες. Η νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα SEAT MÓ θα φτάσει επίσης σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία και Σουηδία) το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα βρεθεί στους δρόμους της Πορτογαλίας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Η μοτοσικλέτα θα παράγεται στο εργοστάσιο της Silence που βρίσκεται στο Sant Boi de Llobregat (Βαρκελώνη). Η ομάδα της Silence, με την υποστήριξη των μηχανικών R & D της SEAT στην κατασκευή μπαταριών, βοήθησε την εταιρεία να ανακάμψει γρήγορα μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις της και να τηρήσει τις προθεσμίες παραγωγής. Σε χρόνο ρεκόρ, το εργοστάσιο Sant Boi προετοιμάστηκε για να καλύψει τη νέα γραμμή συναρμολόγησης της μπαταρίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Με κινητήρα 7 kW (μέγιστη ισχύς: 9 kW), η μοτοσικλέτα φτάνει στην τελική ταχύτητα των 95 km/h και επιταχύνει από 0 έως 50 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα. Έχει μια μπαταρία που παρέχει αρκετή ενέργεια για μια αυτονομία έως και 137 χλμ. Διαθέτει επίσης τρεις τρόπους οδήγησης, Eco, City και Sport, οι οποίοι προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Η εύκολα επαναφορτιζόμενη και φορητή μπαταρία απλοποιεί τη λειτουργία και ο υψηλός βαθμός συνδεσιμότητας καθιστά το SEAT MÓ eScooter 125 τέλεια ενσωματωμένο στην καθημερινή ζωή των χρηστών.

Το όχημα θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: Daring Red, Aluminium Gray και Oxygen White, που δημιουργήθηκαν ειδικά για να τονίσουν τον χαρακτήρα του eScooter και να αναδείξουν την προσωπικότητά του. Η αρχική τιμή του στην Ισπανία είναι 6.250 ευρώ (5.500 ευρώ με το πρόγραμμα επιδότησης MOVES II) και οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν σχήματα χρηματοδότησής από 3 ευρώ/ημέρα (για 48 μήνες). 

Η πρόκληση είναι να στοχεύσουμε σε ολοένα και πιο βιώσιμες πόλεις χωρίς εκπομπές και χωρίς θόρυβο. Το SEAT MÓ eScooter 125 συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της κινητικότητας των χρηστών.