en:Εταιρεία:News & Events:Company:Future professions GR/EL

Ο Lucas Casanovas, o νέος Head of Urban Mobility της SEAT.

Ο Lucas Casanovas (1971) διορίστηκε ως Head of Urban Mobility της SEAT, ένας τομέας που καλύπτει όλα τα project της εταιρείας που σχετίζονται με την νέα αστική κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένων των XMOBA και Respiro. Μέχρι τώρα, ο Casanovas ήταν  Global Director of Product Marketing ενώ με τα νέα του καθήκοντα θα αναφέρεται στον SEAT Vicepresident for Sales and Marketing and CUPRA CEO, Wayne Griffiths. 

Όταν αποχώρησε από την Roland Berger consulting, ο Casanovas εντάχθηκε στο τμήμα Marketing and Operations της Volkswagen στην Ισπανία. Μετακόμισε στη Γερμανία το 2010 και έγινε Global Launch Director της Volkswagen AG μέχρι το 2015. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Product Marketing Europe Director. Από τον Αύγουστο του 2016, ο Casanovas είναι Global Product Marketing Director της SEAT και έχει συμβάλλει στον επαναπροσδιορισμό του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της εταιρείας ώστε να προσαρμοστούν στις νέες τάσεις της κινητικότητας και της μικροκινητικότητας.

Η SEAT έχει αναπτύξει μία στρατηγική αστικής κινητικότητας που περιλαμβάνει το πρωτότυπο αυτοκίνητο SEAT Minimó, το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο Mobile World Congress, καθώς και το SEAT Exs Kickscooter powered by Segway, στην παγκόσμια παρουσίαση του οποίου πρωτοστάτησε ο Casanovas. 

O SEAT Vice-president for Sales and Marketing Wayne Griffiths τόνισε ότι «η αστική κινητικότητα αλλάζει, και ο ρόλος μας στη SEAT είναι να προσαρμόσουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και να προσφέρουμε νέες λύσεις στις πόλεις του σήμερα. Ο Lucas Casasnovas θα έχει ως στόχο την παγίωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ενισχύσει τη μελλοντική στρατηγική όσον αφορά τις νέες τάσεις της κινητικότητας». 

Ο Casanovas θα ηγηθεί της ανάπτυξης νέων λύσεων κινητικότητας.

Ως Head of Urban Mobility της SEAT, ο Lucas Casanovas θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας που είναι προσιτές και βιώσιμες για το περιβάλλον, τις πόλεις και τους ανθρώπους. Η SEAT πρόκειται να προυσιάσει τις καινοτομίες της στον τομέα αυτό στις 19 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του Smart City Expo World Congress de Barcelona.  

Ο Casasnovas έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες και μιλά ισπανικά, καταλανικά, αγγλικά και γερμανικά. Είναι κάτοχος πτυχίου Industrial Engineering από το Πολυτεχνείο της Καταλονίας (UPC) και έχει Executive MBA από το IESE. Έχει εργαστεί στον κλάδο του αυτοκινήτου εδώ και 25 χρόνια, αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως ασκούμενος μηχανικός στο Τεχνικό Κέντρο της SEAT το 1996.