en:Εταιρεία:News & Events:Company:Earth Day GR/EL

15.000 εργαζόμενοι της SEAT S.A. γιορτάζουν την Ημέρα της Γης

Η SEAT S.A. δεσμεύεται για την υλοποίηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Γης, η εταιρεία υλοποίησε το #Project1Hour, μια παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης στην οποία 15.000 εργαζόμενοι της διέκοψαν τη δραστηριότητα τους για μία ώρα, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και πρότειναν συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στη δικη τους καθημερινή ρουτίνα, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Σε αυτές τις συναντήσεις, οι υπάλληλοι της εταιρείας προβάλλουν προσωπικές δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2, όπως οδήγηση ηλεκτροκίνητων και βιώσιμων οχημάτων, μη χρήση χαρτιού, αποφυγή εμφιαλωμένου νερού, παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εγκατάσταση οικιακών ηλιακών συλλεκτών, μείωση αεροπορικών ταξιδιών ή μείωση κατανάλωσης κρέατος, μεταξύ άλλων. 

H πρωτοβουλία #Project1Hour έλαβε χώρα σήμερα στα πλαίσια της Ημέρας της Γης.

Ο Πρόεδρος της SEAT S.A. Wayne Griffiths δήλωσε ότι «ως ηγετική εταιρεία στον κλάδο, έχουμε σαφή ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον. Ο στόχος μας είναι σταθερός: θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας και να είμαστε μια ουδέτερη εταιρεία CO2 έως το 2050. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κινηθούμε προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Στη SEAT S.A. έχουμε ήδη πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και διενεργούμε τον μετασχηματισμό της εταιρείας και των εμπορικών σημάτων SEAT και CUPRA προς τον εξηλεκτρισμό. Στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε τον βιομηχανικό, τεχνολογικό και βιώσιμο μετασχηματισμό της Ισπανίας και να θέσουμε τη χώρα σε ηλεκτρικούς τροχούς». «Με το #Project1Hour, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την παγκόσμια  υαισθητοποίηση, ώστε ολόκληρη η εταιρεία, μαζί με τους 15.000 υπαλλήλους, να προχωρήσουμε στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να  προστατεύσουμε τον πλανήτη και να επιτύχουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους νέους», πρόσθεσε ο Griffiths.

Ο SEAT S.A. Vice-president for Human Resources, Xavier Ros, θεωρεί ότι η πρωτοβουλία #Project1Hour είναι «μια θαυμάσια ευκαιρία για κάθε έναν από τους εργαζόμενους της εταιρείας να αποτελέσει άμεσα μέρος ενός κοινού στόχου με την κοινωνία, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Με αυτήν την πρωτοβουλία, η SEAT S.A. θέλει όλοι οι εργαζόμενοι της να γνωρίζουν την πραγματική ευθύνη που έχουμε ως εταιρείακαι ως άτομα στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο καθένας από εμάς πρέπει να είμαστε περιβαλλοντικοί πρεσβευτές της SEAT S.A.» 

Μαθαίνοντας μαζί και ευαισθητοποιώντας για την κλιματική αλλαγή

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν πως μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της κλιματικής αλλαγής και πρότειναν δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Γης, όλοι οι εργαζόμενοι της SEAT S.A. σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους για μια ώρα, στο γραφείο, στο σπίτι μέσω τηλεργασίας και στη γραμμή παραγωγής, για να λάβουν μέρος στο #Project1Hour και να ασχοληθούν με τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος για την κοινωνία. Το εργαστήριο ήταν μια ευκαιρία να μάθουν για την κλιματική αλλαγή και τον αντίκτυπό της στον πλανήτη αλλά κυρίως να προτείνουν ιδέες που μπορούν να μειώσουν το ατομικό αποτύπωμα άνθρακα και να αναλάβουν δράση τόσο στο επαγγελματικό περιβάλλον όσο και στην προσωπική ζωή. Αυτό το έργο αποτελεί μέρος της δέσμευσης της SEAT S.A. και της Volkswagen Group στη φροντίδα του πλανήτη και του περιβάλλοντος.

Ημέρα κινητοποίησης για ολόκληρο τον Όμιλο Volkswagen

#Το Project1Hour είναι μια πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος μιας διεθνούς δράσης που προωθεί ο Όμιλος Volkswagen υπέρ του περιβάλλοντος. Περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι της SEAT S.A. προσχώρησαν στους 660.000 εργαζομένους του Ομίλου στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να επιτύχουν πραγματικές αλλαγές.

Η στρατηγική βιωσιμότητας της SEAT S.A.

Η SEAT S.A. δεσμεύεται για την υλοποίηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και στοχεύει να είναι μια ουδέτερη CO2 εταιρεία έως το 2050. Για να το πετύχει αυτό, η SEAT S.A. ξεκίνησε την περιβαλλοντική αποστολή Move to ZERØ, η οποία περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκαρβονισμού για τη μείωση των εκπομπών CO2 από όλο τον κύκλος ζωής των προϊόντων, των υπηρεσιών και των λύσεων κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων της σχεδίασης, της προμήθειας πρώτων υλών και της παραγωγής μέχρι το τέλος της ζωής. Πρωτοβουλίες όπως το #Project1Hour λειτουργούν επιπρόσθετα στη δέσμευση της εταιρείας να προστατεύσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση.