en:Εταιρεία:News & Events:Cars:CUPRA: A new brand has arrived GR/EL

CUPRA: Μία νέα Μάρκα έφτασε

Στις 22 Φεβρουαρίου 2018, η SEAT ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας μάρκας CUPRA, μιας μάρκας με τη δική της ταυτότητα. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Terramar. Η νέα μάρκα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο, το CUPRA Ateca SUV.

To CUPRA πάντοτε αντιπροσώπευε την πιο σπορ έκφραση της SEAT. Tώρα απέκτησε τη δική του ψυχή και τη δική του ταυτότητα για να κατακτήσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο το κόσμο. CUPRA σημαίνει μοναδικότητα, φινέτσα και κορυφαίες επιδόσεις. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γεννηθεί μία νέα ιδιαίτερη μάρκα για ιδιαίτερους ανθρώπους.

CUPRA σημαίνει Μοναδικότητα, Φινέτσα και Κορυφαίες Επιδόσεις.

Το CUPRA καθίσταται μία νέα οντότητα, που δημιουργήθηκε για να κατασκευάσει μοντέλα από κοινού με τη SEAT και με τη σταθερή δέσμευση να αναπτυχθεί περαιτέρω ανεξάρτητα. Η μάρκα θα φιλοξενείται σε δικούς της αποκλειστικούς χώρους, σε περίπου 260 ειδικά επιλεγμένους αντιπροσώπους της SEAT σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Το CUPRA είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη SEAT, για τους πελάτες μας και για την ίδια την Μάρκα», δήλωσε ο Luca de Meo. «Ολόκληρο το project αποτελεί όνειρο μίας ομάδας ανθρώπων που αναζητούσαν τον τρόπο να κατακτήσουν νέους εραστές του αυτοκινήτου».

Η νέα μάρκα θα αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα της SEAT, με τον ίδιο τρόπο όπως και το  SEAT Metropolis:Lab Barcelona. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της και να κατασκευάσει νέα μοντέλα που μπορούν να αποδειχθούν κερδοφόρα και να συμβάλλουν στη συνέχιση της ενίσχυσης των εσόδων.

Η SEAT είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη φάση για το λανσάρισμα της νέας μάρκας. Επιπλέον, η μάρκα CUPRA θα αναλάβει το τμήμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγωνιστικών μοντέλων που μέχρι τώρα ήταν ευθύνη της SEAT Sport.

O SEAT Vice-president Sales and Marketing, Wayne Griffiths τόνισε ότι «Η φιλοδοξία μας για τη μάρκα CUPRA είναι να διπλασιάσουμε τις πωλήσεις μας μέσα στα επόμενα 4 με 5 χρόνια, βασίζοντας το επιχειρηματικό μας μοντέλο σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: διανομή, συνεργασίες, αγώνες και προϊόντα».

Ισχυρές συνεργασίες

Προκειμένου να μεταδώσει τη δέσμευση της στην κατασκευή, το πάθος, την υψηλή ποιότητα και την εξατομίκευση, η μάρκα CUPRA έχει αναπτύξει συνεργασία με μικρά στούντιο/εργαστήρια για τη δημιουργία αποκλειστικών και περιορισμένης έκδοσης προϊόντων, όπως η L.G.R.TRAKATAN και η FABIKE μεταξύ άλλων. Η μάρκα CUPRA συνεργάζεται επίσης με την DAINESE, NINCO και άλλες μάρκες προκειμένου να υποστηρίξει και να μοιραστεί το πάθος της για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Το CUPRA Ateca είναι ένα μοναδικό μοντέλο: η ακρίβεια και το σπορ πνεύμα συνδυάζονται με την καθημερινή ζωή.

CUPRA Ateca - Το πρώτο μοντέλο της μάρκας

Εμβληματικό και ισχυρό. Το CUPRA Ateca είναι ένα SUV που θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής και το τέλειο αυτοκίνητο για το λανσάρισμα της νέας μάρκας CUPRA. Πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του. 

Το όνομα CUPRA ξεχώριζε πάντα για την εντυπωσιακή ισορροπία που προσφέρει ανάμεσα στη χαρά της οδήγησης και στην καθημερινή ευκολία χρήσης. Δεν είναι εύκολο κάθε μάρκα να μπορεί να προσφέρει την ακρίβεια και την αγωνιστικότητα ενός CUPRA και ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί καθημερινά με υψηλό οδηγικό επίπεδο για να πάει τα παιδιά στο σχολείο, να πάει για ψώνια ή να ταξιδέψει με πολλές αποσκευές. Το νέο CUPRA Ateca συνδυάζει μία τέλεια κομψή και δυναμική σχεδίαση με μία ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλο χώρο αποσκευών.

«Το CUPRA Ateca προσφέρει ευελιξία όπως κανένα άλλο μοντέλο. Πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, με 300PS, 4Drive και 7-τάχυτο κιβώτιο DSG. Είναι το τέλειο παράδειγμα σπoρ επιδόσεων, διασκεδαστικής οδήγησης και ευκολίας χρήσης στην καθημερινή ζωή», δήλωσε ο SEAT Executive Vice-President for Research and Development, Dr Matthias Rabe.

Ο κινητήρας του νέου CUPRA Ateca 2.0 TSI αποδίδει 300PS (221 kw). Είναι ένας από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες που λειτουργεί με ένα εντελώς νέο σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων (Otto Particulate Filter System) σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Ο κινητήρας αυτός έρχεται με βελτιωμένο και ισχυρό ήχο και συνδυάζεται με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο έχει ραφιναριστεί ώστε να προσφέρει πιο σπορ διαχείριση και ταχύτερες, ομαλότερες και ακριβέστερες αλλαγές. Η εξέλιξη του κιβωτίου ταχυτήτων φροντίζει για εξαιρετική απόδοση με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Το CUPRA Ateca έρχεται με σύστημα 4Drive, ένα από τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα συστήματα τετρακίνησης στο κόσμο. Η μετάδοση κίνησης 4Drive αναλύει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την ταχύτητα του κάθε τροχού, τη θέση του τιμονιού, το προφίλ οδήγησης, ώστε να τροφοδοτεί κάθε στιγμή, γρήγορα και προοδευτικά τους απαραίτητους κάθε φορά τροχούς. Το σύστημα 4Drive έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά CUPRA. Όταν επιλέγεται το προφίλ οδήγησης CUPRA, ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα με έναν σπορ ήχο και το σύστημα δυναμικού ελέγχου πλαισίου (Dynamic Chassis Control) ρυθμίζει την ανάρτηση για να δώσει μια πιο σπορ πινελιά στο αυτοκίνητο.

Δυναμικές, εντυπωσιακές και αποκλειστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες

Το CUPRA Ateca διαθέτει εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση. Η κυψελοειδής γρίλια στην μάσκα, πάνω από τον εμπρόσθιο αποκλειστικά σχεδιασμένο προφυλακτήρα, φέρει στο κέντρο της το νέο λογότυπο CUPRA σε ματ χαλκό.

Μαύρες γυαλιστερές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στις ράγες οροφής, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στα πλαίσια των παραθύρων, στα πλαϊνά μαρσπιέ, στους τροχούς, στην εμπρόσθια μάσκα, στους εμπρός και πίσω διαχύτες και στην πίσω αεροτομή, κάνουν το εξωτερικό του CUPRA Ateca πιο ελκυστικό. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που αναδεικνύει την αποκλειστική προσωπικότητα του αυτοκινήτου είναι το welcome light που προβάλλει το λογότυπο CUPRA στο έδαφος. Οι μαύρες δαγκάνες φρένων, ο πίσω σπορ προφυλακτήρας, το χάλκινο λογότυπο CUPRA στο πορτμπαγκάζ, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στην άκρη του πίσω διαχύτη και οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με το λογότυπο CUPRA, ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα και την κομψότητα αυτού του μοναδικά δυναμικού SUV. Διατίθεται σε έξι μεταλλικά χρώματα αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, τα πάνελ των θυρών είναι επικαλυμμένα με Alcantara και επίσης υπάρχει φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Τα καθίσματα είναι επίσης επικαλυμμένα με Alcantara, σε μαύρο χρώμα με γκρι ραφές και με επίστρωση από ανθρακονήματα που καλύπτει τα πλαϊνά. Το δερμάτινο τιμόνι  και ο λεβιές ταχυτήτων είναι διακοσμημένα επίσης με γκρι ραφές. Τα πεντάλ είναι από αλουμίνιο ενώ τα πλαίσια εξαερισμού του κλιματισμού και η κεντρική κονσόλα διακοσμούνται με μαύρα γυαλιστερά τελειώματα. Το λογότυπο CUPRA υπάρχει επίσης στο τιμόνι, στα πατάκια, στο κλειδί και εμφανίζεται στην οθόνη αφής που καλωσορίζει τον οδηγό κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

Highlight του προαιρετικού εξοπλισμού είναι το Performance Pack το οποίο περιλαμβάνει φρένα Brembo σε μαύρο χρώμα, Carbon Fibre Exterior Pack (πίσω αεροτομή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών), Carbon Fibre Interior Pack (σχεδιαστικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στο ταμπλώ) και δερμάτινα καθίσματα. Τα αποκλειστικά καθίσματα CUPRA θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα του 2019.

Με χαμηλό κέντρο βάρους και ένα σύστημα ανάρτησης που συνδυάζει τέλεια την αποτελεσματικότητα με το προοδευτικό, γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, το νέο CUPRA Ateca έρχεται με δυναμική συμπεριφορά και εκπληκτική ποιότητα οδήγησης.

Το CUPRA Ateca μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 245 km/h και επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Παρόλο που η κατηγορία των SUV αυξάνεται σε δημοτικότητα, αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα όπως το CUPRA Ateca και για αυτό το λόγο θα αποτελέσει τον πρώτο πυλώνα της νέας μάρκας.

CUPRA TCR

To CUPRA TCR θα είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας και θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα TCR 2018. Το νέο CUPRA TCR θα φέρει το λογότυπο CUPRA στο μπροστινό και το πίσω μέρος του αμαξώματος στο εμβληματικό χρώμα του χαλκού, με διαφορετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, τιμόνι, καπό και καθίσματα bucket καθώς και με ECU λογισμικό αναβάθμισης εγκεφάλου σύμφωνα με τον κανονισμό 2018.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ PROJECTS

Η νέα μάρκα έχει επίσης διεξάγει σχεδιαστικά projects για το CUPRA Ibiza και CUPRA Arona προκειμένου να παρουσιάσουν περαιτέρω τη δυναμική του νέου κόσμου CUPRA. Παρόλο που αυτά τα μοντέλα δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, τα σχεδιαστικά αυτά projects δείχνουν τις δυνατότητες της νέας μάρκας από άποψη σχεδίασης και τεχνολογίας, καθώς και τη δυνατότητα επέκτασης των χαρακτηριστικών CUPRA σε διαφορετικές κατηγορίες

SEAT Leon CUPRA R ST

Εκτός από τα μοντέλα CUPRA που παρουσιάστηκαν, ένα νέο μοντέλο ειδικής έκδοσης κάνει το ντεμπούτο του, το SEAT Leon CUPRA R ST. Αυτή τη φορά, το CUPRA R καλωσορίζει ένα ακόμη μέλος στην εξελιγμένη, μοναδική και υψηλής απόδοσης οικογένεια. Το SEAT Leon CUPRA R ST χαρακτηρίζεται από εξωτερικές και εσωτερικές χάλκινες διακοσμητικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με την ιδιαίτερη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 2.0 TSI 300PS, 4Drive και κιβώτιο ταχυτήτων DSG καθώς και αεροδυναμικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, τροχοί από κράμα χαλκού και φρένα υψηλής απόδοσης. Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του έτους και θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.