en:Εταιρεία:News & Events:Company:New SEAT Leon: AUTOBEST 2021 GR/EL

Το νέο SEAT Leon κερδίζει το AUTOBEST 2021

Το νέο SEAT Leon κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο για το "Best Buy Car of Europe 2021" από το AUTOBEST. Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST αποτελείται από 31 κριτές από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτων από όλη την Ευρώπη. Είναι η δεύτερη φορά στα 70 χρόνια ιστορίας της SEAT που η εταιρεία κατακτά την κορυφαία αυτή τιμή, αφού το 2017, το SEAT Ateca πήρε το ίδιο βραβείο. Η επιτυχία αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση στην ανάπτυξη οχημάτων που ξεπερνούν τα συνηθισμένα και προσφέρουν κάτι πραγματικά εξαιρετικό στην αγορά. 

Αυτή είναι η 2η φορά που η SEAT κερδίζει το βραβείο AUTOBEST. Το 2017, το SEAT Ateca το κατέκτησε για πρώτη φορά.

"Είμαστε υπερήφανοι που το νέο SEAT Leon εξελέγη "AUTOBEST 2021". Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή αναγνώριση για την ομάδα που συμμετείχε στην παραγωγή του καλύτερου Leon που φτιάξαμε ποτέ. Ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο, αναπτυγμένο και κατασκευασμένο στη Βαρκελώνη. Αυτό το βραβείο μας δίνει δύναμη για να κοιτάξουμε με αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Το SEAT Leon έχει αποδείξει από γενιά σε γενιά ότι είναι ένας σημαντικός πυλώνας της μάρκας μας και το βραβείο από τους κριτές του AUTOBEST, ενισχύει τη σημασία που έχει το Leon στην αγορά", δήλωσε ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της SEAT και της CUPRA. "Έχει ανέβει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, αναμειγνύοντας εντυπωσιακό σχεδιασμό με τεχνολογικές εξελίξεις για να δημιουργήσει ένα όχημα που παρέχει όλα όσα χρειάζονται οι πελάτες.” 

Το ολοκαίνουργιο SEAT Leon έχει ένα εκπληκτικό ιστορικό, σε όλες τις γενιές του, με περισσότερες από 2, 3 εκατομμύρια μονάδες να έχουν ήδη πωληθεί. Το SEAT Leon είναι best seller στην Ισπανία από το 2014 και η εισαγωγή της τέταρτης γενιάς έφερε στην αγορά το καλύτερο Leon που η SEAT κατασκεύασε ποτέ.

Η επιτυχία του SEAT Leon έχει βασιστεί σε μια επένδυση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία του επέτρεψε να περάσει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα, τον δυναμισμό και την ασφάλεια, αλλά και να προετοιμάσει κατάλληλα τις εγκαταστάσεις παραγωγής, καθώς για πρώτη φορά διατίθεται και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα , εκτός από τις υπόλοιπες επιλογές.

Συνδυασμός δυναμικής, αποτελεσματικότητας, προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας έπεισε την κριτική επιτροπή

Το νέο SEAT Leon σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη, για να διατηρήσει τη θέση του ως βασικός πυλώνας στη γκάμα της μάρκας. Μεγαλύτερα επίπεδα συνδεσιμότητας, που το καθιστούν πραγματικά μέρος της ψηφιακής μας ζωής και το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο της μάρκας. Το νέο Leon διαθέτει μια πλήρη γκάμα τύπων κινητήρα; βενζίνης (TSI), ντίζελ (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), ήπιο υβριδικό (eTSI) και Plug-in Hybrid (eHYBRID), δίνοντας στους οδηγούς ένα όχημα που ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής τους και τις ανάγκες τους. Η ενσωμάτωση των πιο προηγμένων διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθιστούν το SEAT Leon ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. 

Η πρόοδος στο νέο SEAT Leon όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα, την απόδοση και την ασφάλεια, που πρόσφατα αναδείχθηκε από τα πέντε αστέρια στο Euro NCAP 2020, έχουν επιτευχθεί, χάρη στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MQB Evo του οχήματος, παρέχοντας τα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός οχήματος που ικανοποιεί τις ποικίλες ανάγκες των πελατών της SEAT. 

Τα βραβεία AUTOBEST είναι από τα πιο διάσημα στην Ευρώπη και διεξάγονται ανελλιπώς από την ίδρυσή τους το 2001. Οι 31 δημοσιογράφοι που απαρτίζουν την επιτροπή είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη γκάμα κινητήρων του SEAT Leon – συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής έκδοσης plug-in - κατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία στις αρχές Νοεμβρίου. 

Την Ελλάδα εκπροσωπεί στην κριτική επιτροπή του Autobest, ο δημοσιογράφος και εκδότης της free press εφημερίδας motori Γιάννης Σταυρόπουλος.