en:Εταιρεία:News & Events:Company:The new SEAT eXS KickScooter. GR/EL

Εύκολο, σβέλτο και διασκεδαστικό

Το νέο SEAT eXS KickScooter

Καθώς οι σύγχρονες πόλεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής κινητικότητας έχει πλέον καταστεί μία από τις μείζονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και οι «Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών» στα κέντρα των πόλεων, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί. Αν σε αυτό, προσθέσουμε και τη μείωση κατά 20% του αριθμού των πελατών κάτω των 30 ετών στην Ευρώπη, γίνεται σαφές πως οι μεταφορικές ανάγκες αλλάζουν.

Το ηλεκτρικό eXS KickScooter θα παρουσιαστεί στο World Congress Expo World Congress.

Το νέο SEAT eXS powered by Segway αποτελεί την τέλεια micromobility λύση για τους χρήστες που θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Το νέο SEAT eXS θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Smart City Expo World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για αποκλειστική οδηγική δοκιμή.

 

SEAT, δέσμευση στην ηλεκτρική αστική κινητικότητα

Στο πλαίσιο της Easy Mobility Strategy, στόχος της μάρκας είναι η εξεύρεση λύσεων αστικής κινητικότητας και η δημιουργία χαρτοφυλακίου σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών. Με αυτή την έννοια, η εφαρμογή της στρατηγικής micromobility του Volkswagen Group, προβλέπει το λανσάρισμα προτάσεων αστικής κινητικότητας από τις μάρκες του Ομίλου στο μέλλον.

«Στόχος μας είναι να γίνει η SEAT σημείο αναφοράς στον τομέα micromobility. Με αυτή την έννοια, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε πως όλοι όσοι ζουν σε αστικό περιβάλλον γνωρίζουν τις επιλογές που τους προσφέρει η SEAT για μία μετακίνηση στην πόλη με οικονομικό, βιώσιμο, ευκίνητο και διασκεδαστικό τρόπο», δήλωσε ο SEAT Product Marketing director Lucas Casanovas.

SEAT και Segway – ηγέτες στην αστική κινητικότητα

Η SEAT έχει συνάψει συμφωνία με την Segway, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η Segway, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί μία καινοτομική και πρωτοποριακή λύση στην παροχή ασφαλών και οικολογικών προϊόντων στην αγορά της ηλεκτρικής micromobility. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα των προϊόντων της, ήταν τα βασικά κριτήρια για τη σύναψη αυτής της εταιρικής στρατηγικής συνεργασίας. Μετά από την εξαγορά της από την εταιρεία ρομποτικής Ninebot το 2015, η Segway εφάρμοσε διάφορες λύσεις micromobility στην αγορά.

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στην πλατφόρμα ES2 του μοντέλου.

Αυτό το όχημα είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο. Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή διαχείριση. Ο συνδυασμός της μπαταρίας και του κινητήρα επιτρέπουν τη διάνυση απόστασης μέχρι 25 km/h.

To eXS είναι επίσης εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 km/h, ανάλογα με τις συνθήκες.

Το eXS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η SEAT φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στις λύσεις ηλεκτρικής αστικής κινητικότητας.

Επίσης, η SEAT ετοιμάζει ειδική προωθητική ενέργεια του eXS electric KickScooter για τους σχεδόν 15.000 εργαζόμενους της, που θα συμπέσει με την Black Friday, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

SEAT, αναζητώντας πόλεις για πιλοτικές δοκιμές

Στόχος της SEAT είναι να βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα θεσμικά όργανα και τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων προκειμένου να συμβάλλουν στην καλύτερη αστική κινητικότητα στο μέλλον. Το eXS είναι το πρώτο προϊόν της SEAT που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βελτίωση και την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας, με σταθερή δέσμευση να γίνει βασικός παράγοντας στον ευρύτερο τομέα.

Με γνώμονα το στόχο αυτό, η SEAT επί του παρόντος αναζητά Ισπανικές πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές οδηγικές δοκιμές του στόλου των SEAT eXS, ανοιχτές στο κοινό. Η ανεξάρτητη εταιρεία XMOBA θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των δοκιμών προκειμένου να εξετάσει τη δυναμική του eXS ως προς τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας. Επιπλέον, η SEAT έχει ήδη προγραμματίσει δοκιμές εντός του εργοστασίου στο Martorell από τους εργαζόμενους.

Η χρήση ενός στόλου από 10 πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα Mii, από το προσωπικό του Barcelona Pier 01 στο πλαίσιο του προγράμματος car-sharing του Metropolis: Lab Barcelona και η εξαγορά της ισπανικής start-up Respiro, της πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων με την ώρα, είναι δύο ενδεικτικά project κινητικότητας πάνω στα οποία εργάζεται η μάρκα επί του παρόντος.