en:Εταιρεία:News & Events:Company:CUPRA opens its first CUPRA Garage worldwide in Mexico GR/EL

CUPRA κατάστημα στο Μεξικό.

Η CUPRA βάζει μπροστά τους κινητήρες της στο Μεξικό. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της επέκτασης, η νέα μάρκα κάνει το ντεμπούτο της στη χώρα ανοίγοντας το πρώτο της σε παγκόσμιο επίπεδο αποκλειστικό κατάστημα και λανσάροντας στην αγορά το CUPRA Ateca.

Η CUPRA επέλεξε την πόλη του Μεξικού για την εγκατάσταση του πρώτου παγκοσμίως καταστήματος CUPRA, ένα χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στη μάρκα, όπου μία μοναδική εμπειρία περιμένει τους λάτρεις του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, η μάρκα έχει δημιουργήσει έξι CUPRA Corners στο δίκτυο αντιπροσώπων της SEAT στο Μεξικό.

Ο CUPRA CEO, Wayne Griffiths δήλωσε «Το Μεξικό είναι μία βασική αγορά για την CUPRA και τα εγκαίνια του πρώτου κεντρικού καταστήματος CUPRA αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επέκταση της μάρκας. Τα μοντέλα μας είχαν πάντα μεγάλη αποδοχή στην αγορά αυτή. Το 2018 ένα στα τρία Leon που πουλήθηκαν ήταν CUPRA, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης οι οδηγοί αγώνων της CUPRA, Mattias Ekström και Jordi Gené, καθώς και οι πρεσβευτές της μάρκας και πρωταθλητές padel Fernando Belasteguín και Pablo Lima, οι οποίοι αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στο Mexico Open 2019 World Padel Tour.

Μία νέα ιδέα

Το νέο κατάστημα CUPRA είναι ένας χώρος 300 τετραγωνικών μέτρων με σύγχρονο σχεδιασμό, εμπνευσμένο από τις αξίες της μοναδικότητας, της ποιότητας και των επιδόσεων. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι οχήματα ενώ το κατάσημα στελεχώνεται από μία ομάδα τεσσάρων CUPRA Masters και ένα διευθυντή πωλήσεων. 

Το πρώτο κατάστημα CUPRA βρίσκεται στην Colonia Roma, μία από τις πιο πολυτελείς περιοχές της πόλης του Μεξικού. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με οθόνες 85 ιντσών και tablets, όπου οι πελάτες μπορούν να ζήσουν μία ψηφιακή εμπειρία διαμορφώνοντας το επόμενο αυτοκίνητο τους. Επίσης ο χώρος περιλαμβάνει και ένα τμήμα Racing όπου θα παρουσιαστεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο CUPRA TCR καθώς και μία σειρά αγωνιστικών προϊόντων και αξεσουάρ. Η CUPRA δημιούργησε επίσης ένα χώρο με άμεση πρόσβαση στο δρόμο για παραδόσεις νέων αυτοκινήτων και test drives. Τέλος, το κατάστημα CUPRA διαθέτει και SEAT Corner όπου εκτίθεται ένα εκθεσιακό μοντέλο της mainstream γκάμας της εταιρείας.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του καταστήματος CUPRA συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν μία επίδειξη εικονικής πραγματικότητας του CUPRA Formentor και του CUPRA Tavascan Concept. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να σκανάρουν έναν κωδικό QR ώστε να έχουν πρόσβαση σε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τη μάρκα.

Εκτός από αυτό το νέο χώρο, η CUPRA διαθέτει και έξι CUPRA Corners σε όλο το δίκτυο αντιπροσώπων SEAT στο Μεξικό, με 13 CUPRA Masters που προσφέρουν στους πελάτες την εμπειρία της μάρκας στην πόλη του Μεξικού, στη Puebla και την Guadalajara.

CUPRA, μπροστά με πλήρη ταχύτητα 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε το ταξίδι της στο Μεξικό με το λανσάρισμα του CUPRA Ateca. Μετά την Ευρώπη, το SUV των 300 ίππων κατέκτησε τους δρόμους του Μεξικού. Η τεράστια ανταπόκριση στις προπαραγγελίες που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα αποτελεί ένδειξη ότι η μάρκα χαίρει πλήρους αποδοχής από τους λάτρεις του αυτοκινήτου στο Μεξικό.

Η CUPRA κάνει το ντεμπούτο της στο Μεξικό με το λανσάρισμα του CUPRA Ateca.

Η άφιξη της εταιρείας στο Μεξικό και τα εγκαίνεια του πρώτου καταστήματος CUPRA συνέπεσαν και με την άφιξη του CUPRA Formentor στη χώρα. Οι Μεξικανοί πελάτες μπορούν να απολαύσουν το πρώτο plug-in υβριδικό όχημα που κατασκευάστηκε από τη μάρκα, εκτός από το CUPRA Ateca Limited Edition. Όσον αφορά την περιορισμένη έκδοση των 1.999 μονάδων του CUPRA Ateca, 51 μονάδες έχουν διατεθεί στο Μεξικό και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.

Η CUPRA στον κόσμο

Μετά από λίγο περισσότερο από ενάμιση χρόνο λειτουργίας, η CUPRA πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων, φτάνοντας τα 20.600 πωληθέντα αυτοκίνητα μέχρι και τον Οκτώβριο 2019, ποσοστό 78,9% υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα στοιχεία αυτά τοποθετούν την CUPRA στο σωστό δρόμο για να εκλπηρώσει τους στόχους της για το τρέχον έτος, οι οποίοι συνίστανται στην ενίσχυση της θέσης της γκάμας μοντέλων της στην αγορά, στην ολοκλήρωση του δικτύου διανομής στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκαν 243 CUPRA Corners και στην περαιτέρω κατάρτιση περισσοτέρων από 240 CUPRA Masters.

Επιπλέον, η μάρκα έχει ως στόχο να ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή της επίθεση, όπου η Γερμανία συνεχίζει να είναι η κύρια αγορά CUPRA με περισσότερες από 8.700 πωλήσεις, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία. Η Ελβετία και η Αυστρία επίσης ξεχωρίζουν με τριπλή ανάπτυξη μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος. Προς το παρόν, η CUPRA επεκτείνει τη διεθνή της παρουσία με το άνοιγμα του πρώτου αποκλειστικού της καταστήματος στο Μεξικό.