en:Εταιρεία:News & Events:Company:H SEAT S.A. θα κατασκευάσει μονάδα συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας στο Martorell GR/EL

H SEAT S.A. θα κατασκευάσει μονάδα συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας στο Martorell

Το σχέδιο για επιπρόσθετη επένδυση 300 εκατομμύριων ευρώ για το νέο project στο Martorell υποβλήθηκε στο PERTE VEC

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο σχέδιο μας που δεν είναι άλλο από αυτό του εξηλεκτρισμού.»

«Η SEAT S.A. έκανε επιπρόσθετη αίτηση στο νέο Battery PERTE VEC, με ένα σχέδιο για να κατασκευάσει  μια μονάδα συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας εδώ στο Martorell.»

«Αυτό το project θα εξασφαλίσει περισσότερες από 400 άμεσες θέσεις εργασίας και 100 έμμεσες.»

 «Θα επενδύσουμε επιπρόσθετα 300 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσουμε αυτή τη μονάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες που η PowerCo θα κατασκευάσει στο giga factory στo  Σαγούντο στη Βαλένθια.»

«Το εργοστάσιο θα καλύψει μια περιοχή 64.000τ.μ., ισοδύναμη με εννιά γήπεδα ποδοσφαίρου.»

«Και θα είναι συνδεδεμένο με το Workshop 10, όπου θα κατασκευάσουμε κάποια από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group, συμπεριλαμβανομένου του CUPRA Raval. Αυτό θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαδικασίες logistics και να μειώσουμε τα ίχνη άνθρακα.»

«Η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2025. Αυτή η μονάδα είναι θεμελιώδης για την εταιρία μας και θα δώσει ώθηση για να αποκτήσουμε μία δεύτερη πλατφόρμα στο Martorell.»

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία μας. Η SEAT S.A. και το Volkswagen Group δεσμεύονται με τεράστιους πόρους να πετύχουν στη βιώσιμη κινητικότητα.  Η φιλοδοξία μας είναι να μετατρέψουμε την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.»

«Τα ισπανικά και ευρωπαϊκά ιδρύματα πρέπει να πειστούν και να προετοιμαστούν για αυτό. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα θεσμοθετημένο πλαίσιο που θα εξασφαλίσει επενδύσεις στον κλάδο μας και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.»

«Είναι σημαντική τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η μετάβαση και η Ισπανία έχει ήδη κάνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.»

«Για παράδειγμα, το μέτρο της κυβέρνησης να προσφέρει 15% μείωση φόρου εισοδήματος για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι μια πρωτοβουλία  που πρέπει να συνδυαστεί  με περισσότερες επενδύσεις προκειμένου να επεκταθούν οι υποδομές σταθμών φόρτισης.»

«Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Future: Fast Forward project, που ανακοινώσαμε πριν λίγους μήνες.»

«Επενδύουμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ - η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας- στην ηλεκτροκίνηση της χώρας, δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και διατηρούμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας.»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που εργάζονται πάνω σε αυτό προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα σχέδιά μας: τις δημόσιες διοικήσεις, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες μας.»  

«Γιατί μαζί τοποθετούμε την Ισπανία πάνω σε ηλεκτρικούς τροχούς.»