en:Εταιρεία:News & Events:Company:O Marc Riera στο Διοικητικό Συμβούλιο της SEAT S.A. GR/EL

O Marc Riera στο Διοικητικό Συμβούλιο της SEAT S.A.

Ο Marc Riera διορίστηκε από τη SEAT S.A. ως νέος Executive Vice-President Purchasing, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα την 1η  Ιουλίου. Στον νέο του ρόλο θα επιβλέπει και θα διευθύνει τις στρατηγικές αγοράς της εταιρίας, το οικοσύστημα των προμηθευτών και θα επιδιώξει τη βελτίωση των σχετικών διαδικασιών. Θα αναφέρεται απευθείας στον CEO της SEAT S.A. Wayne Griffiths ενώ o προκάτοχός του Alfonso Sancha, αναλαμβάνει πλέον νέα καθήκοντα στο Volkswagen Group στην Κίνα.

Με περισσότερα από 20 χρόνια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει επιδείξει τεράστια ηγετική ικανότητα και εξαιρετικό ιστορικό στους τομείς του Purchasing, του R&D και της Ηλεκτροκίνησης. Έχοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία θα ηγηθεί σε έναν σημαντικό ρόλο που δεν είναι άλλος από τον μετασχηματισμό της SΕΑΤ S.A. προς την ηλεκτροκίνηση.

 «O Marc Riera έχοντας εκτενή εμπειρία στο purchasing καθώς επίσης και γνωρίζοντας τόσο καλά την  εταιρία, αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο για να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό ρόλο,» είπε ο Wayne Griffiths. «Με το στρατηγικό όραμα του Marc θα συνεχίσουμε την καινοτομία και τη λειτουργική υπεροχή μας σε όλα τα κομμάτια της αγοράς. To υπόβαθρό του όσον αφορά στο κομμάτι του εξηλεκτρισμού θα μας βοηθήσει να οδηγηθούμε στην αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση.»

Ο προκάτοχός του Alfonso Sancha αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου νέα καθήκοντα στο Volkswagen Group ως Executive Vice-President Purchasing στην Κίνα. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον  Alfonso Sancha για την εξαιρετική του αφοσίωση τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Alfonso έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Future: Fast Forward project. Με τις προσπάθειές του έθεσε τα θεμέλια στο Gigafactory του Volkswagen Group στη Valencia και τα εργοστάσια στο Martorell και στην Παμπλόνα θα είναι έτσι έτοιμα να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025,» δήλωσε ο Wayne Griffiths.

Ο Marc Riera σπούδασε Μηχανική Τηλεπικοινωνιών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας και κατείχε διάφορες θέσεις στο Volkswagen Group. Ήταν Metal & Commodity Manager Powertrain στη Volkswagen στο Μεξικό ενώ στη SEAT S.A., ανέλαβε ρόλους στο κομμάτι του Purchasing & Logistics και πολύ πρόσφατα ήταν επικεφαλής στον τομέα New Projects & Purchasing Strategy.

Επιπρόσθετα, ο Riera είναι President στο Future: Fast Forward project.  Μέσα από αυτό το πρόγραμμα η SEAT S.A., το Volkswagen Group, η PowerCo και οι υπόλοιποι συνεργάτες επενδύουν 10 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου η ισπανική μάρκα και η Ισπανία γενικότερα να γίνουν το επίκεντρο της Ευρώπης στην ηλεκτροκίνηση.