Η SEAT παρουσιάζει τις καινοτομίες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αστικής κινητικότητας του μέλλοντος στο Smart City Expo World Congress, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης σύγχρονων αστικών προκλήσεων και της προώθησης της μετάβασης, σε παγκόσμιο επίπεδο, προς μία ευφυέστερη και βιώσιμη κινητικότητα.

SEAT Metropolis: Lab Barcelona και XMOBA παρουσιάζουν τα projects ride-sharing και Bus on Demand.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της SEAT στην Expo θα ανακαλύψουν τις νέες λύσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας που προωθεί η SEAT Metropolis: Lab Barcelona, όπως : ride-sharing και Bus on Demand projects που η XMOBA θα προχωρήσει σε πιλοτική δοκιμή το επόμενο έτος, το πρωτότυπο μοντέλο SEAT Cristobal εξοπλισμένο τώρα με τεχνολογία 5G, το νέο κοινωνικά υπεύθυνο σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με το Waze και το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης καθώς και το πρώτο όχημα της  αστικής στρατηγικής micromobility, το SEAT eXS powered by Segway.

Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, δήλωσε ότι «εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η SEAT στοχεύει να καταστεί σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση της μελλοντικής κινητικότητας. Τα projects που παρουσιάζουμε στο Smart City Expo αποτελούν παραδείγματα της ικανότητας της μάρκας να αναπτύσσει πρωτοβουλίες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να μετακινούνται με πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο». Επιπλέον ο de Meo πρόσθεσε ότι «το όραμα της πόλης του μέλλοντος είναι ένα περιβάλλον όπου συνυπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες και τύποι οχημάτων και πιστεύουμε ότι λύσεις όπως το eXS θα συμβάλουν στην ενίσχυση της κινητικότητας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Συνεργασία XMOBA και SEAT Metropolis:Lab για καλύτερη οργάνωση της κινητικότητας

Οι ομάδες XMOBA και Metropolis: Lab, δύο ανεξάρτητες εταιρείες του SEAT Group, συνεργάζονται για την προώθηση έξυπνων λύσεων που βελτιώνουν την κινητικότητα στις πόλεις.

Το project Bus on Demand που αναπτύχθηκε από την Metropolis: Lab, στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των δημόσιων συγκοινωνιών με μία υπηρεσία που προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων τροποποιήσεων τόσο στη διαδρομή όσο και στη συχνότητα προγραμματισμένων λεωφορειακών γραμμών. Στόχος του έργου είναι η βελτιστοποίηση της χρήσης των λεωφορείων μέσω προσφοράς ευέλικτων διαδρομών, προσαρμοσμένων στη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει τώρα με πιλοτική δοκιμή στο Wolfsburg (Γερμανία) και τους επόμενους μήνες θα συνεχίσει στη Βαρκελώνη για την εφαρμογή της δεύτερης πιλοτικής φάσης.

Η δεύτερη λύση που παρουσιάστηκε είναι η ride-sharing app by Metropolis: Lab. Μετά από μία πρώτη πιλοτική εφαρμογή που πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους της SEAT στο Martorell, το app θα είναι ανοιχτό για όλους τους χρήστες το επόμενο έτος. Με το ride sharing, οι άνθρωποι που μένουν στην ίδια περιοχή μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όχημα και διαδρομή για να μεταβούν για παράδειγμα στη δουλειά τους. Προσφέρει στους χρήστες ευέλικτη και προσιτή μετακίνηση. Με τη λύση αυτή η εταιρεία στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, σε λιγότερους μποτιλιαρισμένους δρόμους και πιο αποδοτική μετακίνηση.  

SEAT showcases urban mobility solutions at Smart City Expo

H επιστροφή του SEAT Cristobal, τώρα 5G

Η SEAT παρουσιάζει επίσης το Cristobal 5G, το πρωτότυπο μοντέλο που ενσωματώνει προηγμένους βοηθούς ασφαλείας για τη μείωση κινδύνων και ατυχημάτων. Στα πλαίσια της εξέλιξης του, το Cristobal διαθέτει πλέον τεχνολογία 5G που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνδεθεί με τους πεζούς και τους δρόμους της γύρω περιοχής. Ένα παράδειγμα χρήσης παρουσιάστηκε πρόσφατα  στη Segovia και Talavera de la Reina σε συνεργασία με την Telefónica.

SEAT Cristobal, τώρα με τεχνολογία 5G.

Ο Luca de Meo δήλωσε ότι «το Cristobal είναι ένα σαφές παράδειγμα των δυνατοτήτων ενός συνδεδεμένου αυτοκινήτου με στόχο μηδενικά ατυχήματα. Εργαζόμαστε ώστε τα επερχόμενα μοντέλα SEAT να μπορούν να ενσωματώσουν 3 από τους 17 βοηθούς ασφαλείας που υπάρχουν σε αυτόν τον “φύλακα άγγελο”, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης».

Οι τρείς λειτουργίες του Cristobal που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, ώστε να συμπεριληφθούν στις νέες εκδόσεις SEAT είναι:

- Exit Assistant, αισθητήρας για τον εντοπισμό των πλησιέστερων οχημάτων κατά το άνοιγμα της πόρτας,

- Display Mirror, καθρέπτης οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη όραση και εξάλειψη τυφλών σημείων,

- Advanced ACC, αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης βάση του επιτρεπόμενου ορίου

Κοινωνικά υπεύθυνη πλοήγηση με SEAT, WAZE και Barcelona City Council

Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2017, η SEAT έγινε η πρώτη μάρκα που ενσωμάτωσε την κορυφαία εφαρμογή πλοήγησης Waze στα οχήματα της. Τώρα σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, και οι δύο μάρκες κάνουν ένα ακόμη βήμα στη συνεργασία τους.

Αναλύοντας τα στοιχεία που παρέχει το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης και μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, η SEAT μπορεί να προβλέψει γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρακώλυση ή και διακοπή της κυκλοφορίας, όπως αγώνες ποδοσφαίρου, συναυλίες, επιβίβαση/αποβίβαση μαθητών στα σχολικά λεωφορεία κτλ. Το Waze θα ενημερώνει τους χρήστες για την κίνηση και τα συμβάντα στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο και θα προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. Στόχος είναι η βελτίωση της αστικής κινητικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων και η ασφαλής μετακίνηση.

Το πρώτο micromobility όχημα της SEAT

Την προηγούμενη εβδομάδα, η SEAT ανακοίνωσε το λανσάρισμα του SEAT eXS powered by Segway, ένα όχημα που αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα της μάρκας προς την εφαρμογή της στρατηγικής micromobility.

Οι επισκέπτες της  Smart City Expo θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο eXS σε εξωτερικό χώρο, ανοιχτό στο κοινό. Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στην πλατφόρμα ES2 του μοντέλου.

Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή κίνηση. Το όχημα επιτρέπει την επίτευξη ταχύτητας μέχρι 25 km/h. Το eXS διαθέτει και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 km, ανάλογα με τις συνθήκες.

Το eXS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στόχος της SEAT είναι να βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα θεσμικά όργανα και τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων προκειμένου να συμβάλουν στην καλύτερη αστική κινητικότητα στο μέλλον. Με γνώμονα το στόχο αυτό, η SEAT αναζητά Ισπανικές πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές οδηγικές δοκιμές του στόλου των SEAT eXS, ανοιχτές στο κοινό. Η ανεξάρτητη εταιρεία του SEAT Group, XMOBA θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των δοκιμών προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες του eXS ως προς την βελτίωση της αστικής κινητικότητας.

Hello, Hola, Alexa!

H SEAT ήταν η πρώτη μάρκα στην Ευρώπη με ενσωματωμένη φωνητική εφαρμογή Amazon Alexa. Την προηγούμενη εβδομάδα λάνσαρε τη συγκεκριμένη εφαρμογή στα Ισπανικά, Ιταλικά και Γαλλικά ώστε να επιτρέψει στους πελάτες των τριών αυτών αγορών να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών μέσω απλών φωνητικών εντολών. Με την ευκαιρία, οι επισκέπτες της Smart City Expo θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με την Alexa στην Αγγλική και Ισπανική της έκδοση στο stand της SEAT.