Κάτω Κηφισιά, 01/03/2016. - Η SEAT στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2016 παρουσιάζει το πρώτο της compact SUV μοντέλο. Το νέο ATECA είναι ένας μοναδικός συνδυασμός σύγχρονης σχεδίασης, δυναμικής οδηγικής απόλαυσης, αστικής ευελιξίας και συναρπαστικής χρηστικότητας. Κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, καινοτόμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού  και υψηλής απόδοσης κινητήρες είναι μερικά από τα τεχνολογικά highlights που κάνουν το νέο ATECA ένα από τα πιο καινοτόμα SUV στην κατηγορία του, ενώ η εξαιρετική ποιότητα, η ακριβής κατασκευή και το ελκυστικό value-for-money κάνουν το νέο ATECA ένα πραγματικό SEAT.


Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo δήλωσε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου: «Το νέο SEAT Ateca πρόκειται να γίνει ο επόμενος πυλώνας για τη μάρκα μας μετά την επιτυχία του Leon και του Ibiza. H κατηγορία SUV θα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 25% τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Ευρώπη».

Το νέο SEAT Ateca συνεχίζοντας την παράδοση της Μάρκας πήρε το όνομα του από την Ισπανική γεωγραφία. ATECA είναι ένας Δήμος στα δυτικά της Σαραγόσα, στην καρδιά της Ιβηρικής Χερσονήσου. Καλύπτει έκταση 85 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ στην τελευταία απογραφή είχε λίγους περισσότερους από 2.000 κατοίκους. Το ομώνυμο χωριό της επαρχίας της Σαραγόσα φημίζεται για τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά που παράγονται εκεί, κάτω από το ιδανικό μικρό κλίμα της περιοχής.

Εκφράζοντας τον αυθεντικό Ισπανικό χαρακτήρα του, το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε 100% στη Βαρκελώνη, στο SEAT Design Center. «Ο βασικός ρόλος αυτού του μοντέλου είναι να συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση και βελτίωση της εικόνας της μάρκας. Αυτό είναι το κλειδί για την πρόκληση», δήλωσε ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo.

«To ATECA είναι ένα όχημα με καθαρό συναίσθημα, διαθέτει το σαφές σχεδιαστικό DNA της μάρκας και εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού. Στο πρώτο μας SUV έχουμε βάλει μαζί ένα εκπληκτικό πακέτο τεχνολογιών και καινοτομιών που προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια και χρηστικότητα, αλλά πάνω από όλα τη δυνατότητα μιας δυναμικής οδήγησης για εξαιρετική εμπειρία», λέει ο Dr Matthias Rabe, Αντιπρόεδρος της SEAT και Υπεύθυνος για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. «Θα θέσουμε εντελώς νέα standards μέσα στην κατηγορία με το ελαφρύ αλλά ακριβές στο χειρισμό νέο ATECA, επιδεικνύοντας παράλληλα εκπληκτικές δυνατότητες τόσο εντός όσο εκτός δρόμου»

Το ATECA εξοπλίζεται με μία πλήρη γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων για κάθε ανάγκη. 
Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης ξεκινά με τον 1.0 TSI 115 PS. Ακολουθεί ο 1.4 TSI με  απενεργοποίηση κυλίνδρων ACT που αποδίδει 150 PS. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων ξεκινά με τον 1.6 TDI 115 PS, ενώ ο 2.0 TDI είναι διαθέσιμος με 150 και 190 PS.

Η εκτεταμένη γκάμα επιλογών τεχνολογίας εκτείνεται από τους full-LED προβολείς μέχρι ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποβοήθησης, όπως το καινοτόμο traffic jam assist και το νέο Emergency Assist, καθώς και ένα πακέτο συστημάτων infotainment τελευταίας γενιάς με οθόνη αφής 8 ιντσών και δυνατότητα συνδεσιμότητας Full Link. Τρία επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν χρώματα και υλικά υψηλής ποιότητας για κάθε γούστο και στην κορυφή της γκάμα βρίσκουμε τη νέα έκδοση ATECA XCELLENCE.

Πωλήσεις SEAT

Η SEAT συνεχίζει να παρουσιάζει θετική πορεία σε επίπεδο πωλήσεων κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015, καθώς οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 1%. Ο Luca de Meo υπογράμμισε επίσης ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2105, η SEAT παρουσίασε αύξηση πωλήσεων, με πωλήσεις πάνω από 400.00 οχήματα (400.037, +2,4%). Τα νούμερα αυτά  αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 25% τα τρία τελευταία χρόνια και είναι επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα από το 2007.