Ο Luca de Meo, Πρόεδρος της SEAT, μέσω ενός πρωτοποριακού Web Media Conference, παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης τα κυριότερα highlights της Μάρκας με αφορμή την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μία εβδομάδα πριν την έναρξή της.

Το νέο crossover Arona και το Leon CUPRA R θα βρίσκονται στο επίκεντρο του περιπτέρου κατά την πρώτη ημέρα Τύπου και θα παρουσιαστούν με διαφορετικό τρόπο. Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου στις 12:15 μμ. ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί σε οικονομικούς εταιρικούς δείκτες, στο νέο Arona, στο Leon CUPRA R, στην πλατφόρμα Alexa και θα ανακοινώσει επίσης δημόσια τα υποψήφια τελικά ονόματα για το νέο μεγάλο SUV της SEAT. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα δώσουν δύο press talks στο περίπτερο της Μάρκας: στις 15:00 μμ, ο Wayne Griffiths, Executive Vice-President Sales and Marketing και ο Dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President  Research and Development θα παρουσιάσουν το νέο Leon CUPRA R καθώς και τα μελλοντικά σχετικά projects και στις 16:30μ.μ., ο Ned Curic, Vice-President Alexa by Amazon και ο Dr. Matthias Rabe θα μιλήσουν για την ενσωμάτωση του νέου ψηφιακού βοηθού Alexa στην γκάμα SEAT.

Είναι γεγονός πως η SEAT βιώνει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα μεγέθη πωλήσεων σημείωσαν αύξηση κατά 30%. Το προηγούμενο έτος  καταγράφηκαν σχεδόν 410.000 πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη 143 εκατομμύρια ευρώ, τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της. Κατά τη διάρκεια του οκταμήνου του 2017 η SEAT κατέγραψε περισσότερες από 310.000 πωλήσεις, 13% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα από το 2001.

Η αύξηση των πωλήσεων το 2017 αντανακλάται στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά  40,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016, φθάνοντας σε ρεκόρ 130 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12,7%, φθάνοντας στα 5.054 εκατομμύρια.

CUPRA R, το πιο ισχυρό και αποκλειστικό μοντέλο SEAT - Limited Edition 

Το νέο SEAT Leon CUPRA R θα προκαλέσει αναμφισβήτητα την προσοχή των επισκεπτών στο περίπτερο της ισπανικής μάρκας στην IAA 2017. Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της SEAT θα παραχθεί σε περιορισμένη  παραγωγή μόνο σε 799 μονάδες. Το νέο SEAT Leon CUPRA R θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (310 PS) καθώς και με DSG έξι ταχυτήτων (300 PS). Το αμάξωμα φέρει ξεχωριστές διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως ανθρακονήματα στο εμπρός και πίσω spoiler, στις πλευρικές ποδιές και στον πίσω διαχύτη, πλαϊνούς καθρέπτες με διακοσμητικά σε χρώμα χαλκού καθώς και νέα πιο δυναμική σχεδίαση στις εμπρός εισαγωγές αέρα. Το SEAT Leon CUPRA R θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2017 και οι 799 τυχεροί ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα εσωτερικό το οποίο είναι επίσης διακοσμημένο από ανθρακονήματα και Alcantara®. Θα διατίθεται σε τρία χρώματα: Midnight Black, Pyrιneοs Grey και το αποκλειστικό Matte Grey.

Επιπλέον στο νέο Leon CUPRA R η γωνία camber στον εμπρός άξονα έχει τροποποιηθεί καθώς και η ανάρτηση DCC (Dynamic Chassis Control), χωρίς να ξεχνάμε τα φρένα Brembo και το νέο πιο ελεύθερο σύστημα εξάτμισης. Πιο σπορ, αλλά πάνω από όλα μοναδικό και ανεπανάληπτο, το ειδικό αυτό αυτοκίνητο που προορίζεται μόνο για 799 απαιτητικούς οδηγούς.

Νέο SEAT Arona - Παγκόσμια Πρεμιέρα

Με το νέο Arona η SEAT εισέρχεται στην κατηγορία των compact crossover. Προορίζεται για οδηγούς που αναζητούν το επιπλέον συναρπαστικό στοιχείο στην οδηγική τους εμπειρία. Το Arona παίρνει τη θέση του στη γκάμα SUV της SEAT κάτω από τo Ateca και ακολουθώντας τo Ibiza, είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα MQB A0. Κατασκευασμένο αποκλειστικά στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell, ξεχωρίζει χάρη στη σχεδίαση, το ύψος, το πλάτος, τις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για εξατομίκευση και την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

Το Arona συνεχίζει τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική της μάρκας, που περιλαμβάνει το Ateca, το Leon, τη νέα γενιά Ibiza και η οποία θα ολοκληρωθεί με το λανσάρισμα του μεγάλου SUV το επόμενο έτος.

Alexa by Amazon, το προσωπικό σας φωνητικό service

Η πρωτοποριακή φωνητική υπηρεσία Alexa by Amazon, φέρνει την πιο προηγμένη συνδεσιμότητα και την πιο ασφαλή τεχνολογία.

Μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η SEAT θα έχει στην γκάμα της πρώτη οχήματα με ενσωματωμένη την διαδραστική φωνητική υπηρεσία Αmazon Alexa, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του έτους στο Leon και το Ateca και το επόμενο έτος στο Ibiza και το Arona.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η SEAT ανακοινώνει τη συνεργασία της με την φωνητική υπηρεσία Amazon Αlexa. Η συνεργασία μεταξύ SEAT και Amazon στοχεύει στην προσφορά ολοκληρωμένων και έξυπνων λύσεων και βελτιστοποίηση του χρόνου που ο οδηγός περνάει στο αυτοκίνητο.

Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους οδηγούς να ζητήσουν οδηγίες για τον προορισμό τους,  τον πλησιέστερο έμπορο αυτοκινήτων ή έναν χώρο για δείπνο, μεταξύ άλλων. Και το καλύτερο από όλα είναι πως αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί η εξέλιξη της Alexa και η ενσωμάτωση της στην γκάμα SEAT μόλις ξεκινάει.

Τα τελικά υποψήφια ονόματα για το νέο μεγάλο SUV της SEAT 

Η δημόσια διαδικασία ψηφοφορίας που διοργάνωσε η SEAT με αφορμή την ονοματοδοσία του νέου μεγάλου SUV δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Η πρωτοβουλία #SEATseekingName κατέληξε σε εννέα προτάσεις που έχουν επιλεγεί για το όνομα του  μελλοντικού τρίτου SUV της Μάρκας, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018. Τα εννέα ονόματα προερχόμενα από την ισπανική γεωγραφία που επιλέχθηκαν μεταξύ 10.130 προτάσεων είναι τα εξής:

Abrera - Alboran - Aran -  Aranda - Avila - Donosti - Tarifa - Tarraco - Teide

Η SEAT θα παρουσιάσει τα τελικά υποψήφια ονόματα κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στις 12 Σεπτεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους επιλογή θα μπορούν να το κάνουν μέσω των link seat.com/seekingname και seat.es/buscanombre. Νικητήριο όνομα θα είναι αυτό που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Με κατεύθυνση προς το φυσικό αέριο κίνησης CNG

Η SEAT κατευθύνεται σε μία πιο καθαρή και αποδοτική ενέργεια με την άφιξη του νέου 1.0 SEAT Ibiza TGI με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG)

Η SEAT θέλει να αποδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Μάρκας μέσω εκδόσεων CNG. Ακολουθώντας τα επιτυχημένα λανσαρίσματα εκδόσεων CNG στα Leon και Mii, τώρα ήρθε η ώρα και για το νέο SEAT Ibiza. Το νέο 1.0 SEAT Ibiza TGI θα είναι παρόν στην Έκθεση της Φρανκφούρτης ως ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης της SEAT στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) ως καθαρό και αποδοτικό καύσιμο. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο αποτελεί μία φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση και έρχεται για να καλύψει το κενό μεταξύ του παραδοσιακού κινητήρα και του ηλεκτρικού. Επιπλέον, το CNG εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25% σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες καθώς και όλα τα αερομεταφερόμενα σωματίδια.

Το Ibiza 1.0 TGI θα κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα υπόλοιπα της γκάμας χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η νέα πλατφόρμα MQB A0 με όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γκάμας Ibiza όσον αφορά την ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα, τη σχεδίαση, την άνεση, την ακρίβεια και την ποιότητα οδήγησης.

Το 1.0 Ibiza TGI διαθέτει τρεις δεξαμενές καυσίμου, μία για τη βενζίνη και δύο για το CNG.

Ο κινητήρας λειτουργεί τέλεια και με τα δύο καύσιμα και προσφέρει συνολική αυτονομία περίπου για 1.200 χιλιόμετρα (390 με CNG), με εκπομπές C02 σε λειτουργία CNG μόνο 88 gr/km. Καμία άλλη τεχνολογία δεν πλησιάζει στο 1.0 Ibiza TGI όσον αφορά την οικονομία καυσίμων και σε σύγκριση με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ο οδηγός δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχεί για την εξάντληση της ισχύος της μπαταρίας.