Η SEAT θα είναι η πρώτη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη με ενσωματωμένη τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon στα οχήματά της. Η ανακοίνωση έγινε από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.  Η υπηρεσία Alexa θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα τέλη του έτους στο Leon και το Ateca και το επόμενο έτος στο Ibiza, το Arona και το νέο μεγάλο SUV.

Η φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon, που λανσαρίστηκε το 2014, θα ενσωματωθεί τώρα στα μοντέλα SEAT, προσφέροντας στους οδηγούς προηγμένο επίπεδο συνδεσιμότητας. Η Alexa έχει πάνω από 20.000 δυνατότητες χάρη στο kit ανάπτυξης δεξιοτήτων, το οποίο προτρέπει τους χρήστες να επεκτείνουν συνεχώς και να εξελίσσουν τις δυνατότητες της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία Amazon Alexa επιτρέπει στους οδηγούς μοντέλων SEAT μέσω φωνητικών εντολών να βελτιστοποιούν το χρόνο τους στο αυτοκίνητο: διαχείριση του προσωπικού τους χρονοδιαγράμματος, εύρεση τραγουδιών, εντοπισμός σημείων προορισμού, ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο ή εύρεση του πλησιέστερου έμπορου αυτοκινήτων μεταξύ πολλών άλλων δυνατοτήτων και όλες με πρωτόκολλο απορρήτου για τους χρήστες. Οι διαθέσιμες, αυτή τη στιγμή, γλώσσες της υπηρεσίας Alexa είναι τα Αγγλικά ή τα Γερμανικά.

«Η ενσωμάτωση της Amazon Alexa στην γκάμα μας αποτελεί μεγάλη ώθηση στο ψηφιακό οικοσύστημα και τη συνδεσιμότητα της SEAT και συμβάλλει σίγουρα στην ανάδειξη της μάρκας ως πρωτοπόρα στο συνδεδεμένο όχημα στην Ευρώπη», επισήμανε ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η τάση χρήσης φωνητικών υπηρεσιών αυξάνεται και για αυτό θέλουμε να τις θέσουμε στη διάθεση των πελατών  μας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η SEAT ενσωματώνει την υπηρεσία Alexa στα οχήματά της», δήλωσε ο Ned Curic, VP Automotive, Amazon Alexa. «Πιστεύουμε ότι οι φωνητικές υπηρεσίες είναι το μέλλον και αυτό ισχύει ιδιαίτερα  στα αυτοκίνητα. Με ένα μόνο διακόπτη στο τιμόνι,  οι πελάτες της SEAT με φωνητικές εντολές θα μπορούν να ζητούν από την υπηρεσία Alexa να ακούσουν μουσική, τις ειδήσεις, να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους και πολλά άλλα».

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Arona

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της SEAT στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη είναι η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του Arona. Μετά τη νέα γενιά Ibiza, το νέο compact crossover είναι το δεύτερο μοντέλο της γκάμας που κατασκευάστηκε πάνω στην  πλατφόρμα MQB A0, που η SEAT πρώτη χρησιμοποίησε στον όμιλο Volkswagen. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell.

Το νέο Arona ξεχωρίζει για τη σχεδίαση, το μεγάλο ύψος και πλάτος, το συμπαγές αμάξωμα, τις τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης και την πιο προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Το νέο compact crossover αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής της SEAT μετά το Ateca, το νέο Leon, τη νέα γενιά Ibiza και το νέο 7-θέσιο SUV που πρόκειται να λανσαριστεί το επόμενο έτος.

Η SEAT στη Φρανκφούρτη παρουσιάζει επίσης το Digital Cockpit στο εσωτερικό των Arona, Leon ST CUPRA,  Ibiza και Ateca. Χάρη στο νέο Digital Combi, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, πρώτα στο Leon και Ateca και αργότερα στο Ibiza και Arona, τα όργανα οδήγησης δεν έχουν μόνο πιο σύγχρονη σχεδίαση αλλά και μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Τέλος, με το Beatsaudio soundsystem, η μάρκα προκαλεί συγκίνηση και ενθουσιασμό και αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ακούνε μουσική. Αυτό το επαναστατικό ηχητικό σύστημα είναι ήδη διαθέσιμο στο Ibiza και Arona και μέχρι το τέλος του έτους στο Ateca και Leon. 

CUPRA: έτοιμο να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο

Η SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών με το νέο Leon CUPRA R. Η αποκλειστική έκδοση με περιορισμένη παραγωγή 799 μονάδων είναι αναμφισβήτητα το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της μάρκας και θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2017. Το νέο SEAT Leon CUPRA R θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (310 PS) καθώς και με DSG έξι ταχυτήτων (300 PS). Το αμάξωμα φέρει ξεχωριστές διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως ανθρακονήματα στο εμπρός και πίσω spoiler, στις πλευρικές ποδιές και στον πίσω διαχύτη, πλαϊνούς καθρέπτες με διακοσμητικά σε χρώμα χαλκού καθώς και νέα πιο δυναμική σχεδίαση στις εμπρός εισαγωγές αέρα. 

Το CUPRA έχει εξελιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της 20ετους ιστορίας του με μια σειρά από σπορ εκδόσεις υψηλών επιδόσεων που κατάφεραν να κατακτήσουν και τους πιο απαιτητικούς οδηγούς. Το 2016 οι πωλήσεις Leon CUPRA ξεπέρασαν τις 9.000 μονάδες ετησίως, φθάνοντας το 2% του συνόλου πωλήσεων της SEAT. Μέσα στο πρώτο 7μηνο 2017 οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 5.000 μονάδες και η πρόβλεψη φτάνει τις 10.500 μέχρι το τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η SEAT σχεδιάζει να μεταφέρει τη φιλοσοφία της έκδοσης CUPRA και πέρα ​​από το αυτοκίνητο, δημιουργώντας ένα διαφορετικό κόσμο, τον  “CUPRA world”, που θα ενισχύσει τη μάρκα με μοναδικές εμπειρίες σχετικές με τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, εμπορικές προωθητικές ενέργειες και συνεργασίες. 

Ο  Wayne Griffiths, SEAT Vice-president for Sales and Marketing, επεσήμανε ότι «από την αρχή, το CUPRA αποτέλεσε σύμβολο της εξέλιξης και της καινοτομίας για τη SEAT, στενά συνδεδεμένο με τις αγωνιστικές πίστες και τον ανοιχτό δρόμο». Ο Griffiths τόνισε επίσης ότι «σε ορισμένες αγορές όπως η Γερμανία, η κύρια αγορά για τη SEAT, το CUPRA είναι ευρέως δημοφιλές μοντέλο, οι πωλήσεις του οποίου αντιπροσωπεύουν το 10% του συνόλου της γκάμας Leon. Αυτό το σενάριο μας ενθαρρύνει ώστε το CUPRA να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο».

Συμπιεσμένο φυσικό αέριο κίνησης για το νέο Ibiza

Ακολουθώντας τις CNG εκδόσεις στο Leon και Mii, η SEAT λανσάρει ένα νέο μοντέλο που τροφοδοτείται με αυτό το είδος καυσίμου: το νέο SEAT Ibiza 1.0 TGI αποτελεί την περαιτέρω ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης της SEAT στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο ως μία φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση.

Το CNG έρχεται για να καλύψει το κενό μεταξύ του παραδοσιακού κινητήρα και του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25% σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες καθώς και όλα τα αερομεταφερόμενα σωματίδια.

Το 1.0 Ibiza TGI διαθέτει τρεις διαθέσιμες δεξαμενές καυσίμου, μία για βενζίνη και δύο για CNG, οι οποίες σε συνδυασμό παρέχουν συνολική αυτονομία οδήγησης 1.200 χιλιομέτρων (390 με CNG) και μόνο 88 gr/km εκπομπών CO2 σε λειτουργία CNG. Το νέο SEAT Arona θα λανσάρει την έκδοση TGI μέσα στο επόμενο έτος.