en:Εταιρεία:News & Events:Company:Cécilia Taieb, new Global Director of Communications GR/EL

Cécilia Taieb, η νέα Global Director of Communications της SEAT S.A.

Η Cécilia Taieb διορίστηκε νέα SEAT S.A Global Director of Communications, μια θέση που θα αναλάβει από τις 15 Απριλίου. Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στη στρατηγική επικοινωνία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ηγεσία και στη διαχείριση αλλαγών, το νέο στέλεχος έρχεται στη SEAT S.A. σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για το μέλλον της εταιρείας και των μαρκών SEAT και CUPRA, καθώς ξεκινά μια διαδικασία μετασχηματισμού προς τον εξηλεκτρισμό και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Η Taieb, η οποία θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της SEAT S.A. Wayne Griffiths και θα αποτελεί μέλος της ανώτερης διοίκησης της εταιρείας, θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των τομέων Corporate Communications, CSR & Reputation, Product & Events, Content Activation και Internal Communication, διοικώντας μία ομάδα 30 ατόμων.

Ο κύριος στόχος της θα είναι να προωθήσει την ψηφιακή στρατηγική της SEAT S.A. προκειμένου να ενσωματώσει νέους τρόπους επικοινωνίας, νέα κανάλια και πλατφόρμες που ενισχύουν τα μηνύματα της εταιρείας και των μαρκών SEAT και CUPRA προς νέους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της SEAT S.A. Wayne Griffiths τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή μετασχηματισμού. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το status quo και να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Η άφιξη ενός επαγγελματία όπως η Cécilia, εκτός του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην επικοινωνιακή μας στρατηγική».

Ο Griffiths πρόσθεσε ότι: «Έχει πολυπολιτισμικό προφίλ και εκτεταμένη διεθνή εμπειρία που θα βοηθήσει στην ενοποίηση της SEAT και στην ενίσχυση της επέκτασης της CUPRA ως νέας αντισυμβατικής πρόκλησης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Cécilia θα ηγηθεί μιας συμπαγούς ομάδας επαγγελματιών της επικοινωνίας, που βοήθησαν τη SEAT S.A. να ενισχύσει την προβολή, τη φήμη και την εικόνα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια».

Η Taieb διαθέτει εμπειρία πάνω από 20 χρόνια σε στρατηγικές επικοινωνίας σε διάφορες βιομηχανίες

Η Taieb συνέβαλε ιδιαίτερα στον καθορισμό νέων παγκόσμιων προτύπων επικοινωνίας στους διάφορους τομείς στους οποίους εργάστηκε. Έχει αναλάβει αρκετούς ανώτερους ρόλους, όπως πρόσφατα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, όπου μέχρι τώρα ηγείτο παγκόσμιων εταιρικών υποθέσεων για την AstraZeneca Oncology από τα κεντρικά στο Cambridge (United Βασίλειο). Μετονόμασε την περιοχή θεραπείας και λάνσαρε μια σειρά παγκόσμιων εκστρατειών για να επεκτείνει το αποτύπωμα του τμήματος σε όλο τον κόσμο. Προηγουμένως ήταν υπεύθυνη για τις παγκόσμιες εταιρικές υποθέσεις αναφορικά με τις επιχειρηματικές μονάδες καρδιαγγειακών, νεφρών και μεταβολισμού. Υπό την ηγεσία της Taieb, δύο από τα μεγαλύτερα franchise της εταιρείας σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη.

Πριν από την παγκόσμια εμπειρία της, ηγήθηκε των επικοινωνιών για την AstraZeneca Spain και το Ίδρυμά της. Έχει επίσης εργαστεί στο Page Group (πρώην Michael Page Holding), όπου ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας, Κατάρτισης και Ανάπτυξης για τις περιοχές της Νότιας Ευρώπης, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Αφρικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Μετάφρασης και Διερμηνείας και Διεθνών Υποθέσεων από το ISIT (Institut Supérieur d'Interprétation et de Traduction) στο Παρίσι (Γαλλία), μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διεθνή Επιχειρηματική Διαπραγμάτευση από το Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι και Εκτελεστικού Προγράμματος στην Επιχειρηματική Ηγεσία από το MIT (Massachusetts Institute of Technology). Γνωρίζει άριστα Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά.