en:Εταιρεία:News & Events:Company:E-mobility and car reveals at the Geneva Motor Show 2019 GR/EL

Νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα στη Γενεύη

H SEAT ξεκινά «επιθετική» στρατηγική e-mobility στη Γενεύη.

H SEAT ξεκινά «επιθετική» στρατηγική e-mobility στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στο πλαίσιο μιας από τις σημαντικότερες συναντήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία, η μάρκα παρουσιάζει το όραμά της για την ηλεκτρική τεχνολογία που εφαρμόζεται σε διαφορετικά οχήματα όπως ένα αστικό διθέσιο ή ένα υψηλής απόδοσης CUV, δύο συμπληρωματικές εναλλακτικές προτάσεις για τις σύγχρονες ανάγκες κινητικότητας.

Η εταιρία παρουσιάζει για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Γενεύη δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα: το el-Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και το CUPRA Formentor, ένα υψηλής απόδοσης υβριδικό CUV με CUPRA DNA, το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη μάρκα. Επίσης στο Σαλόνι Αυτοκινήτου κάνει την πρώτη εμφάνισή του το SEAT Minimó, ένας μελλοντικός σύμμαχος της πόλης που πρόκειται να φέρει την επανάσταση στην αστική micromobility. Όλα τα μοντέλα υπογραμμίζουν τη δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη βιώσιμης κινητικότητας.

Η SEAT έχει εξοπλίσει και τα τρία concepts με τεχνολογία υπερ-συνδεσιμότητας όπως 5G και συστήματα infotainment φωνητικού ελέγχου που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και που καθιστούν τη SEAT πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα. Η ηλεκτροκίνηση, η συνδεσιμότητα και η μικρο-κινητικότητα, μαζί με τα ρεκόρ πωλήσεων και τα οικονομικά αποτελέσματα, αποτελούν τα κύρια προτερήματα που καθιστούν την SEAT ως μία εταιρεία με εγγυημένο μέλλον.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει το παγκόσμιο όραμα της για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των τελευταίων καινοτομιών της μάρκας στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo δήλωσε ότι «μετά από τρία συναπτά έτη ανάπτυξης και επίτευξης ιστορικού ρεκόρ πωλήσεων το 2018, ερχόμαστε στη Γενεύη με τρία ισχυρά νέα και ουσιαστικά με το μήνυμα ότι αυτή η εταιρεία δεν ήταν ποτέ τόσο ανταγωνιστική όσο είναι σήμερα και θα συνεχίσει να είναι ισχυρή και στο μέλλον».

Η SEAT έχει σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων και οικονομικών αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας την επέκταση της μάρκας και την καθιέρωσή της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Μετά το κλείσιμο του 2018 με τα υψηλότερα μεγέθη πωλήσεων (517.600 αυτοκίνητα, +10,5%), η ανάπτυξη συνεχίζει να διατηρεί διψήφια νούμερα και τους δύο πρώτους μήνες του 2019 (88.900, +12,8).

SEAT el-Born 

Το concept όχημα el-Born είναι το πρώτο SEAT που σχεδιάστηκε ως πλήρως ηλεκτρικό όχημα και θα φτάσει στις αγορές το 2020. Δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της «επιθετικής» στρατηγικής κινητικότητας της SEAT, είναι ένας πραγματικός παίκτης αλλαγών για την εταιρεία, τόσο για την ικανότητα της να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες κινητικότητας, όσο και στις αλλαγές που αφορούν στρατηγική αγορών, πωλήσεων και μάρκετινγκ. Ως μάρκα με πελατειακή βάση 10 έτη μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, η SEAT θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προσέγγιση της ηλεκτρικής κινητικότητας με νέους οδηγούς.

Η SEAT θα είναι η δεύτερη μάρκα του Ομίλου Volkswagen που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB και μια νέα γενιά προϊόντων βασισμένη στην πιο προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία και συνδεσιμότητα που θα βγει από τις γραμμές συναρμολόγησης. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Ομίλου, στο Zwickau της Γερμανίας.

Το el-Born πήρε το όνομα του από μία από τις πιο εμβληματικές γειτονιές της Βαρκελώνης. Εμπνευσμένο από σχεδιαστές και μηχανικούς της SEAT που δημιούργησαν ένα σπόρ όχημα με την πιο προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία.

Με πραγματική εμβέλεια έως και 420 χλμ. βάση κύκλου οδήγησης WLTP από την μπαταρία των 62kWh, το όχημα είναι έτοιμο για ταξίδι. Και με συμβατότητα έως 100kW DC υπερ-τροφοδότησης, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 0 έως 80% μέσα σε 47 μόλις λεπτά.

CUPRA Formentor

Η μάρκα CUPRA γιορτάζει την πρώτη της επέτειο με την αποκάλυψη του εντυπωσιακού Formentor στη Γενεύη, το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί αποκλειστικά για τη μάρκα. Αυτό το CUV ενσωματώνει όλες τις αξίες της – μοναδικότητα, ποιότητα και απόδοση.

Το μοντέλο, που θα φτάσει στις αγορές το 2020, πήρε το όνομα του από το ακρωτήριο Formentor ένα από τα πιο όμορφα και άγρια ​​ακρωτήρια στο νησί της Μαγιόρκα, ένα όνομα που αποπνέει ισχύ, δύναμη και ασφάλεια.

Η SEAT συνεχίζει τη διψήφια αύξηση πωλήσεων και το 2019 ενώ οι πωλήσεις CUPRA αυξήθηκαν.

Με το Formentor, το πιο τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο της μάρκας, η CUPRA γιορτάζει την πρώτη της επέτειο με έναν καινοτόμο υβριδικό κινητήρα plug-in υψηλής απόδοσης σε μία νέα κατηγορία. Το Formentor αναβαθμίζει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και αποτελεί προεπισκόπηση της σχεδιαστικής κατεύθυνσης των μελλοντικών μοντέλων CUPRA.

Μετά από ένα επιτυχημένο πρώτο έτος στην αγορά, με 14.400 πωλήσεις και αύξηση 40%, η CUPRA εδραιώνει τη δική της πορεία. Κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2019, η μάρκα αύξησε τις πωλήσεις κατά 101,4%, με συνολικά 3.600 μονάδες. Η CUPRA αναπτύσσει σταδιακά δίκτυο 280 εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο και έχει θέσει ως στόχο να διπλασιάσει τις πωλήσεις μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

SEAT Minimó

Με το Minimó, η SEAT κάνει ένα βήμα μπροστά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μικρο-κινητικότητας. Το Minimó, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη, συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Το ηλεκτρικό concept όχημα προσφέρει άριστο χειρισμό και εύκολο parking εξασφαλίζοντας την άνεση και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και την ευκινησία ενός δικύκλου. Με το Minimó, η SEAT στοχεύει στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των οχημάτων σε αστικές περιοχές. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα για την περαιτέρω ανάπτυξη του project.

Το όνομα Minimó αντιπροσωπεύει το ελάχιστο μέγεθος και τη μέγιστη κινητικότητα. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των μελλοντικών πόλεων, όπου διαφορετικά οχήματα θα λειτουργούν σε λίγες πλατφόρμες κινητικότητας. Εξαιτίας αυτού, διαθέτει σύστημα αλλαγής μπαταριών που επιτρέπει πλήρη φόρτιση του οχήματος σε λίγα λεπτά με 100 χιλιόμετρα αυτονομία. Η ρύθμιση του οχήματος μπορεί να γίνει μέσω smartphone σύμφωνα με το προφίλ του χρήστη και διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, φωνητικό βοηθό Google και ψηφιακό κλειδί.

Η τεχνολογία 5G θα αποτελέσει το κλειδί στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο μέλλον. Η SEAT συμμετέχει στο Mobile 5G Barcelona, ένα project που αποσκοπεί στην προώθηση της Βαρκελώνης ως μιας από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες 5G τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, SEAT και Telefónica λάνσαραν το πιλοτικό project 5G Connected Car στο MWC, το πρώτο που θα διεξαχθεί στους δρόμους της πόλης για να αποδείξει πώς επικοινωνεί το όχημα με τις γύρω υποδομές και τα άλλα αυτοκίνητα ως αρχικό στάδιο για την επίτευξη αυτόνομης συνεργατικής οδήγησης.

Βιώσιμη κινητικότητα

Με το βήμα προς τα εμπρός στην ηλεκτρονική κινητικότητα που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η SEAT επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη κινητικότητα. Με την ενσωμάτωση 100% ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιασμένων για αποδοτικότερες διαδρομές εντός πόλεων και με την παροχή οχημάτων υψηλής απόδοσης εξοπλισμένων με υβριδικούς κινητήρες, η SEAT δείχνει την συμβολή της σε μια κοινωνία χωρίς άνθρακα, όπως ορίζεται στις Συμφωνίες του Παρισιού.