en:Εταιρεία:News & Events:Company:Carsten Isensee, SEAT’s new Executive Vice-President for Finance GR/EL

Ο Carsten Isensee, νέος Executive Vice-President for Finance της SEAT.

Ο Carsten Isensee διορίστηκε νέος Executive Vice President for Finance της SEAT και θα αναλάβει τα καθήκοντα του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας την 1η Ιουνίου 2019. Θα αντικαταστήσει τον Holger Kintscher, ο οποίος την ίδια ημέρα αναλάμβάνει τη θέση υπεύθυνου Finance & IT στα Volkswagen Commercial Vehicles. Ο Isensee έχει χαράξει όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία εντός του Ομίλου Volkswagen και μέχρι πρότινος ήταν Executive Vice-President for Finance at Volkswagen Group China.

Η ένταξη του Carsten Isensee στο δυναμικό της SEAT έχει ως στόχο την εδραίωση των κερδών ρεκόρ της εταιρείας και των επενδύσεων καθώς και την ενίσχυση των οικονομικών θεμελίων για μελλοντικά έργα. Το 2018, η SEAT πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, με κέρδη μετά από φόρους 294 εκατ. ευρώ (+ 4,6% σε σύγκριση με το 2017) και κύκλο εργασιών 9,991 δισ. ευρώ (+ 4,6%). Επιπλέον, πέρυσι η εταιρεία διέθεσε 1.223 δισ. ευρώ (+ 27,1%) σε επενδύσεις και δαπάνες R&D, το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της.

Ο Carsten Isensee, 59 ετών, κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Wilhelmshaven (Γερμανία). Εντάχθηκε στον όμιλο Volkswagen το 1987 και έκτοτε έχει διατελέσει σε αρκετές θέσεις ευθύνης στο χρηματοοικονομικό τμήμα της Volkswagen, τόσο στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στη Γερμανία, όσο και στη Σλοβακία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Κίνα. Από το 2014 μέχρι την ένταξη του στη SEAT διετέλεσε Executive Vice-President for Finance at Volkswagen Group China. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καρίερας του, εκπροσώπησε την εταιρεία στην αγορά κεφαλαίου και στις διαπραγματεύσεις με μετόχους, εταίρους, δημόσιους οργανισμούς, συνδικάτα και κυβερνητικές οργανώσεις. Επιπλέον, έχει υλοποιήσει διάφορα προγράμματα οργανωτικής αναδιάρθρωσης και στην Κίνα ασχολήθηκε επίσης με την ανάπτυξη έξυπνης κινητικότητας και ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Isensee εισέρχεται στην εκτελεστική επιτροπή ως Executive Vice-President for Finance.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ένα εκτελεστικό μέλος όπως ο Carsten Isensee, με ένα τόσο ευρύ οικονομικό και διεθνές ιστορικό, εντάσσεται στο δυναμικό της SEAT. Η διεθνής του εμπειρία και οι εκτεταμένες γνώσεις του για τον Όμιλο, σίγουρα θα μας δώσουν μια νέα προοπτική για να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το υγιές οικονομικό θεμέλιο που έβαλε ο Holger Kintscher», τόνισε ο πρόεδρος της SEAT Luca de Meo.

Ο Holger Kintscher, με τη σειρά του, θα μεταφερθεί στην Volkswagen Commercial Vehicles, θυγατρική του Ομίλου Volkswagen μετά από σχεδόν 10 χρόνια στην Εκτελεστική Επιτροπή της SEAT. «Ο Holger Kintscher αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για τη μετατροπή της SEAT τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο De Meo. «Χρωστάμε στον Holger και στην ομάδα του μεγάλο μέρος της επιτυχίας της SEAT. Δεν συνέβαλε μόνο στην ανάκαμψη της μάρκας, αλλά επίσης εργάστηκε για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να την καταστήσει βιώσιμη στα επόμενα χρόνια».