en:Εταιρεία:News & Events:Cars:SEAT LEON: one million times the chosen one GR/EL

SEAΤ Leon: 1.000.000 πωλήσεις

Η τρίτη γενιά SEAT Leon έφτασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμα της, το 2012. Το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο SEAT Leon παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι  Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2012. Χάρη στο “formula Leon”, με βάση τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα, το Leon έγινε το πιο διαδεδομένο μοντέλο της γκάμας SEAT, ξεπερνώντας την επικράτηση του Ibiza επί 30 χρόνια.

Σχεδιασμένο, ανεπτυγμένο και παραγόμενο στο Martorell, η σημερινή γενιά Leon κατασκευάζεται επάνω στην πλατφόρμα MQB (Modular Quer Baukasten) από την αρχή της παραγωγής της. Η πλατφόρμα αυτή περιελάμβανε μία επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ την εποχή του λανσαρίσματος  και αποτελούσε ένα πρωτοφανές άλμα από τεχνολογικής άποψης. Με το Leon, η ποιότητα της παραγωγής βελτιώθηκε στον υπέρτατο βαθμό σύμφωνα με τα πρότυπα του Ομίλου και δημιούργησε 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και περισσότερες από 6.000 στη βοηθητική βιομηχανία. 

Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo εξήγησε ότι «το SEAT Leon και ιδιαίτερα η τρίτη γενιά, αποτελεί τον πραγματικό πυλώνα της μάρκας και το πιο αναγνωρισμένο μοντέλο από τους πελάτες της SEAT και στις πέντε ηπείρους. Το Leon είναι μία από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον μετασχηματισμό της εταιρείας και συνέβαλε στο ρεκόρ πωλήσεων που πέτυχε η SEAT το 2018, με 517.600 πωλήσεις».

Το μοντέλο που άλλαξε την SEAT

Το Leon έφτασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμα του το 2012

Η επιτυχία του Leon άλλαξε την πρόσφατη ιστορία της SEAT από εμπορική και οικονομική άποψη και αποτέλεσε ένα ποιοτικό άλμα στην αντίληψη της εικόνας της μάρκας. Επίσης, το Leon έδωσε τη δυνατότητα να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους ανά μονάδα, γεγονός που συνέβαλε στην ανατροπή των αρνητικών αποτελεσμάτων του 2012 (-149 εκατομμύρια ευρώ) και στην επίτευξη των καλύτερων επιδόσεων στην ιστορία της εταιρεία το 2018 (κέρδη μετά φόρων 294 εκατομμύρια ευρώ).

Το 21012, η SEAT έκλεισε τη χρονιά με συνολικά 321.000 πωλήσεις, σχεδόν ο ίδιος όγκος πωληθέντων οχημάτων που καταγράφηκε κατά το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2019 (314.300). Επιπλέον, το Leon ήταν ένα βασικό μοντέλο για την ενίσχυση των πωλήσεων σε χώρες όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι πωλήσεις SEAT αυξήθηκαν κατά 70% και 60% αντίστοιχα από το 2012. Το Leon εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο μοντέλο της SEAT και ένα από κάθε τέσσερα πωληθέντα αυτοκίνητα της μάρκας κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Το Leon ήταν το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του με προσωπικότητα και sport χαρακτηριστικά. Η σταδιακή εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών όπως το SEAT Full Link και πιο πρόσφατα του ψηφιακού ταμπλό και του ασύρματου φορτιστή, προσέφεραν στους πελάτες συνδεσιμότητα και λειτουργικότητα μέσα στο όχημα.

Αρχικά η SEAT παρουσίασε αυτό το compact μοντέλο στην αγορά, σε τρεις τύπους αμαξώματος: τρίθυρο, πεντάθυρο και station wagon το οποίο αργότερα ενώθηκε με την έκδοση X-PERIENCE. Το SEAT Leon διατίθεται πλέον στις εκδόσεις 5d και Sportourer ST, βενζίνη, diesel και φυσικό αέριο καθώς και στην έκδοση CUPRA.

Ο SEAT Vice-president for Marketing and Sales και CUPRA CEO Wayne Griffiths τόνισε ότι «η πιο εξέχουσα πτυχή της τρίτης γενιάς SEAT Leon είναι η ευρεία αποδοχή που έχει στην αγορά ακόμα και μετά από επτά χρόνια. Το 2017, η σημερινή γενιά Leon πέτυχε το ρεκόρ των 170.000 πωλήσεων και το 2019 είμαστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων σε υψηλό επίπεδο.  Ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα τόσο για τη SEAT όσο και για την CUPRA. Οι διαφορετικοί τύποι αμαξώματος και οι εκδόσεις του, το καθιστούν το πιο πολυδύναμο και πολυτάλαντο μοντέλο της μάρκας».

Ξέρατε ότι…;

  • Η πρώτη γενιά SEAT Leon ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999. Φέτος γιορτάζει την 20ή επετειό της.
  • Συνολικά, η SEAT έχει πουλήσει 2.210.712 SEAT Leon: 534.797 της πρώτης γενιάς, 675.915 της δεύτερης και 1.000.000 της τρίτης γενιάς. Η σημερινή τρίτη γενιά αντιπροσωπεύει το 45% όλων των πωλήσεων Leon τα τελευταία 20 χρόνια.
  • Το SEAT Leon πωλείται και στις πέντε ηπείρους, από την Ισπανία (τη χώρα όπου σήμερα πωλούνται οι περισσότερες μονάδες SEAT Leon), το Μεξικό, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη ή τη Νέα Ζηλανδία.
  • Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι τρεις αγορές στις οποίες έχει πωληθεί περισσότερο η τρίτη γενιά Leon.
  • Εάν τα 1.000.000 αυτοκίνητα SEAT Leon που έχουν πουληθεί από το 2012 τοποθετηθούν σε ευθεία γραμμή, θα καλύψουν μία απόσταση 4.370 χιλιομέτρων, δηλαδή τρεις φορές την διαδρομή μεταξύ Βαρκελώνης και Wolfsburg.